Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ook handig: alle WK-wedstrijden met een Ajaxtintje!

Het grote aftellen is nu echt begonnen, want donderdag begint het WK. Dat is al bijna. En ook al blijft Oranje thuis, er doen genoeg spelers van Ajax en oud-Ajacieden mee aan het toernooi. Omdat het leuk is om Ajaxspelers te volgen, doken wij even in het schema!

13 juni 2018 - 10:37
UsershyraDesktopajax_dataimages3e371a3e25c00db1a55c751ee2541c34_normal
De Belgen hopen een gooi naar de wereldtitel te kunnen doen. © Pro Shots

Er doet een kwartet spelers mee dat momenteel bij Ajax onder contract staat, maar als je in iets bredere zin kijkt naar de band van de club met WK-deelnemers, kunnen we dit lijstje nog wat verder uitbreiden.

In eerste instantie zijn we natuurlijk benieuwd hoe de Denen presteren. Met Kasper Dolberg en Lasse Schöne vaardigt de club twee spelers af, maar daar komen spelmaker Christian Eriksen, Viktor Fischer en Michael Krohn-Dehli nog eens bij met hun verleden in Amsterdam.

Zeg je ‘Ajaxdenen’, dan zeg je ook ‘Ajaxbelgen’. De huidige link met België is iets minder sterk, maar er staan nog altijd diverse Rode Duivels aan de aftrap die hun opleiding op De Toekomst genoten. Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen zijn enkele grote meneren in de selectie.

Vertonghen werd recent de eerste Belg die honderd interlands speelde. Als je in je WK-pool een klein gokje aandurft, doe je er verstandig aan België te voorspellen als winnaar. Aan de andere kant: zodra de Belgen eens favoriet zijn, worden ze zenuwachtig en kunnen ze er ook zomaar uit vliegen. Tegen Wales of zo.

We zijn ook benieuwd naar de verrichtingen van Nicolás Tagliafico. Sinds zijn transfer naar Ajax is de Argentijn international en hoewel vrij onzeker is hoe goed Argentinië voor de dag komt, is zeker dat Tagliafico in een heerlijke poule zit. Misschien wel de mooiste.

Hakim Ziyech krijgt het zwaar, dat is ook al zeker. De eerste wedstrijd, tegen Iran, spant er direct om voor de Marokkanen, die later het pad kruisen van Spanje en Portugal. Een driepunter in het openingsduel is een must, anders wordt het een heel lastig verhaal.

Terwijl van Ziyech wordt verwacht dat hij Marokko draagt, richten de ogen bij Uruguay zich op Luis Suarez. Er gebeuren altijd gekke dingen rondom Suarez op een WK. We zijn benieuwd wat hij nu weer uit zijn hoge hoed tovert. Opzettelijk hands op de doellijn, een nieuwe bijtactie of gewoon prachtige doelpunten? Vriendje Nicolas Lodeiro blijft overigens thuis.

Tot slot hebben we groep H. Ook daar valt een lijntje met Ajax te ontdekken. Het gaat in deze poule om twee spelers die niet eens zo heel lang een Ajaxshirt droegen, maar wel grote transfers verdienden: Davinson Sánchez en Arek Milik komen elkaar tegen. Ook nog eens in de meest letterlijke zin van het woord. Eens zien of het Colombiaanse beest linker van Milik onschadelijk kan maken.

Omdat je er nu natuurlijk lekker inzit, hebben we de WK-duels met een Ajaxtintje voor je in een overzicht gegoten. Als stukje service, naar de mensen toe! Stuur anders het lijstje hieronder gewoon door naar je vriendin, schoonmoeder of die ene vriend die niets om voetbal geeft. Dan weten ze precies wanneer je niet gestoord wilt worden!

Overzichtje van de WK-groepsduels met een Ajaxtintje:

Vrijdag 15 juni om 15.00 uur, groep A: Egypte - Uruguay
Vrijdag 15 juni om 17:00 uur, groep B: Marokko - Iran

Zaterdag 16 juni om 15.00 uur, groep D: Argentinië - IJsland
Zaterdag 16 juni om 18.00 uur, groep C: Peru - Denemarken

Maandag 18 juni om 17.00 uur, groep G: België - Panama

Dinsdag 19 juni om 14.00 uur, groep H: Colombia - Japan
Dinsdag 19 juni om 17.00 uur, groep H: Polen - Senegal

Woensdag 20 juni om 14.00 uur, groep B: Portugal - Marokko
Woensdag 20 juni om 17.00 uur, groep A: Uruguay - Saoedi-Arabië

Donderdag 21 juni om 14.00 uur, groep C: Denemarken - Australië
Donderdag 21 juni om 20.00 uur, groep D: Argentinië - Kroatië

Zaterdag 23 juni om 14.00 uur, groep G: België - Tunesië

Zondag 24 juni om 20.00 uur, groep H: Polen - Colombia

Maandag 25 juni om 16.00 uur, groep A: Uruguay - Rusland
Maandag 25 juni om 20.00 uur, groep B: Spanje - Marokko

Dinsdag 26 juni om 16.00 uur, groep C: Denemarken - Frankrijk
Dinsdag 26 juni om 20.00 uur, groep D: Nigeria - Argentinië

Donderdag 28 juni om 16.00 uur, groep H: Senegal - Colombia
Donderdag 28 juni om 16.00 uur, groep H: Japan - Polen

Donderdag 28 juni om 20.00 uur, groep G: Engeland - België

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >