Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nouri’s plek verhuist van kleedkamer naar Gallery of Fame

Er wordt niet langer een plek voor Abdelhak Nouri vrijgehouden in de kleedkamers van Ajax. Dit alles is in goed overleg gegaan tussen de technische staf, spelersgroep en familie van Nouri.

20 juni 2018 - 14:22
UsershyraDesktopajax_dataimages0b42bae4238133dcecced24e1dd762b2_normal
Er is een plek voor Nouri geserveerd in de Gallery of Fame. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Het is bijna een jaar geleden dat Nouri in elkaar zakte tijdens een oefenduel tussen Ajax en Werder Bremen. Hij zal helaas nooit meer schitteren in Ajaxshirt. De gedachten gingen en gaan nog regelmatig uit naar Nouri, zowel op de tribunes als tussen de lijnen.

De plek van Nouri in de kleedkamer bleef in eerste instantie intact. In aanloop naar de start van het nieuwe seizoen is dit veranderd, zo meldt Erik ten Hag desgevraagd aan Ajax Life.

“Nouri’s plek in de kleedkamer is er niet meer, zowel hier op De Toekomst als in de Johan Cruijff Arena. Dit is in goed overleg gebeurd. Nouri’s familie en zijn medespelers zijn hierbij betrokken,” aldus Ten Hag.

De plek van Nouri verdwijnt dan wel uit de kleedkamer, helemaal weg is zijn vaste stek niet. “Ajax heeft, ook in goed overleg met de familie, besloten om zijn plek te verplaatsen naar de Gallery of Fame. Zijn plek blijft behouden als erkenning en eerbetoon.”

Hoe verschrikkelijk het ook is wat er met Nouri gebeurde, je moet door. Dat gebeurt nu. “Uiteindelijk gaat het leven verder,” stelt Ten Hag. “Al mogen we Appie nooit vergeten. Hij blijft in onze herinnering en in ons midden, door de manier waarop Ajax hier nu invulling aan geeft.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >