Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nog altijd niet fitte Frenkie begint seizoen op achterstand

Alsof de transfergeruchten rondom Frenkie de Jong nog niet vervelend genoeg zijn, blijkt hij ook nog altijd niet fit. Frenkie raakte eind februari op de training geblesseerd aan zijn enkel en stelt dat het nu ‘eindelijk’ de goede kant opgaat.

18 juni 2018 - 14:36
UsershyraDesktopajax_dataimagesb66d1600f9e0a487700ad1783db5783c_normal
Hopelijk is Frenkie bijtijds fit om te schitteren. © Pro Shots

Bij het oplopen van zijn enkelkwetsuur werd al gevreesd voor het einde van Frenkie’s seizoen en toen hij ook nog eens een terugslag kreeg, werd die vrees bewaarheid. De algemene gedachte was dat hij inmiddels wel fit zou zijn, maar niet dus.

“Ik moet eerst maar eens zorgen dat ik fit word,” vertelt Frenkie door zijn autoraam aan AT5. De Amsterdamse stadszender wil vooral graag weten of de creatieveling verkast naar FC Barcelona, maar hij komt op het moment dus niet eens door de medische keuring.

“Het gaat gelukkig de goede kant op, maar ik start de trainingen nog niet met de groep. Ik hoop dat ik over twee of drie weken met de groep kan meetrainen,” vervolgt Frenkie. “Ik wil het liefst eerst zelf fit zien te worden, het gaat nu eindelijk de goede kant op.”

“Ik ga kijken of ik nog een beetje kan voetballen en dan zien we daarna wel verder,” doelt hij op de geruchten. Frenkie stelt de Spaanse sportkranten niet dagelijks te lezen, maar zijn glimlach doet vermoeden dat er toch wel het een en ander speelt.

Het is voor de 21-jarige speler van Ajax dan ook moeilijk om te beloven dat hij komend seizoen op zeker in de Johan Cruijff Arena voetbalt. “Je kunt als voetballer nooit beloven dat je blijft. Er kan morgen een bod komen en dan ben je weg, maar zoals het er nu voorstaat, blijf ik bij Ajax.”

Tussen de vele geruchten door meldde Marc Overmars ook nog eens dat Frenkie ‘niet te koop’ is, al moet je altijd maar afwachten wat dit waard blijkt. Dat geldt ook voor de hoofdrolspeler. “Dat heb ik ook gelezen. Dan hoeft er helemaal geen discussie te zijn, toch?”

En dan nu maar hopen dat Frenkie in goede conditie verkeert als Ajax eind juli zijn eerste voorronde om Europees voetbal speelt...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >