Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Neres hoopt op oproep Brazilië, maar het is geen obsessie

Hoewel Ajax een teleurstellend seizoen draaide en ook David Neres het lastig had na de winterstop, kan de 21-jarige aanvaller aan het eind van de rit prima cijfers overleggen: 14 treffers en 11 assists.

04 juni 2018 - 15:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesf96f3c958ebf34a181612b90a37b252f_normal
Natuurlijk droomt Neres van een oproep voor de Seleção. © Pro Shots

In eigen land roept dat de vraag op of Neres niet stiekem hoopte op een plekje in de WK-selectie van bondscoach Adenor Leonardo Bacchi, beter bekend als Tite. Het Braziliaanse Lance! vraagt zich dan ook af wanneer het tijd is dat Neres een telefoontje krijgt.

“Ik ben er klaar voor als de mogelijkheid zich voordoet, maar ben er niet continu mee bezig,” aldus Neres. “Mijn focus ligt op voetballen en het helpen van Ajax in alle competities. Als ik dat goed blijf doen, dan geloof ik dat ik opgeroepen kan worden”.

“Deel uitmaken van het Braziliaanse team is de droom van elke speler en dat is voor mij niet anders,” stelt Neres. “Maar het moet geen obsessie worden. Je moet je werk bij je club goed doen om op te vallen. Ik kan nu niks zeggen over mijn kansen, maar ik hoop wel dat ik die krijg. Het zou een droom zijn die uitkomt.”

Op de vraag in welk opzicht Ajax bijdraagt aan zijn ontwikkeling, reageert Neres positief. “Ik ben goed opgevangen bij de club en door de spelers. Dat hielp ontzettend om mezelf in Nederland aan te passen. Dat had direct invloed op mijn spel en verdere ontwikkeling tot een professional.”

Wel erkent Neres dat de taal in beginsel een barrière was, maar inmiddels is hij erg tevreden over het leven in Amsterdam. “Het is erg goed. In het begin was het wel een beetje moeilijk, vanwege de taal, maar nu heb ik mij echt aangepast,” aldus de aanvaller die hier ook hulp bij kreeg van voormalig Ajacied Wamberto.

Een voetballer die de statistieken van Neres kan overleggen valt op, ook bij andere clubs in Europa. Kortom, is het al tijd om verder te kijken? Op die vraag over zijn voetbaltoekomst wil Neres echter weinig kwijt en verwijst naar zijn zaakwaarnemers.

“Ik ben nu op vakantie en denk er niet erg over na. Ik heb het naar mijn zin bij Ajax,” vertelt de vleugelspeler, die hoopt bij te kunnen dragen aan het winnen van prijzen in Amsterdam die maken dat hij een speciaal plekje krijgt in de clubgeschiedenis.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >