Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na de schaal pakt Ajax Vrouwen ook de beker!

De kampioensschaal stond al in Amsterdam en Ajax Vrouwen legde zaterdagavond ook beslag op de KNVB-beker ten koste van PSV (3-1). Een heerlijke dubbelslag en reden voor een mooi feestje.

02 juni 2018 - 20:20
UsershyraDesktopajax_dataimages41ef10ed2d2d50005a9c7a30ec4eea45_normal
Van der Gragt kopt Ajax op voorsprong en juicht prachtig! © Ajax Images

Door Floris Roos

Ajax’ succescoach Benno Nihom stuurde zijn kampioensploeg in Spakenburg in een 5-3-2-opstelling het veld op, hoewel het in de praktijk vooral leek op een 3-4-3-formatie. De geschorste Desiree van Lunteren bekeek het gebeuren aandachtig vanaf de tribune.

Al na twee minuten was het even flink schrikken geblazen toen Lucie Akkerman de bal namens PSV keihard en van dichtbij in het net ramde. De feestmuziek op Sportpark De Westmaat klonk al, maar de scheidsrechter zag een overtreding, waardoor de openingstreffer, tot opluchting van de Ajacieden, werd geannuleerd.

Het gaf PSV goede moed en de openingsfase was dan ook duidelijk voor de ploeg uit Eindhoven. PSV begon geconcentreerd, waar het geschrokken Ajax last van de zenuwen leek te hebben, slordig startte en heel even in de achteruit moest.

Dat duurde hooguit een kwartiertje, want de Ajaxspeelsters hervonden zich vrij snel en kwamen beter in de wedstrijd. Dat resulteerde ook direct in een fraaie treffer en een potje fijn juichen met z’n allen. Vanuit een hoekschop bracht Stefanie van der Gragt haar ploeg met een krachtige kopstoot op voorsprong: 1-0.

Vanaf dat moment had Ajax de touwtjes stevig in handen, terwijl PSV vooral te maken had met een ietwat onzeker ogende doelvrouw in persoon van Angela Christ. De kleine PSV-goalie had na ruim een half uur spelen alle geluk van de wereld. Inessa Kaagman besloot uit het niets om van grote afstand op het doel te schieten. De bal was lang onderweg, maar spatte uiteen op de lat.

Het was slechts uitstel van executie voor PSV, want drie minuten later verstuurde Merel van Dongen een prachtige lange bal richting diezelfde Kaagman. De Ajacied nam de bal knap met rechts aan en werkte de 2-0 behendig met links tegen de touwen.

Na rust had Ajax de boel onder controle, maar toch bracht PSV na dik een uur spelen de spanning terug in de wedstrijd via een plotselinge treffer van invalster Vanessa Susanna. Het was de allereerste tegengoal voor Ajax in het hele bekertoernooi.

Gelukkig bleef het niet al te lang spannend en viel al snel een doelpunt aan de andere kant. Voor PSV was het een lullige tegentreffer, omdat een voorzet van Liza van der Most via een PSV-been over de eigen doellijn rolde: 3-1.

Het feest was er bij Ajax uiteraard niet minder om, want de speelsters konden met de KNVB-beker in handen de bus in richting Amsterdam. Een mooie afsluiter van een heerlijk seizoen voor de Ajax Vrouwen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >