Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meesterscout Haesaert gaat weer speuren namens Ajax

Goed nieuws! Urbain Haesaert keert terug bij Ajax. De topscout schreef de laatste jaren namen in een notitieboekje van Anderlecht, maar krijgt weer een Ajaxpen. De Belg was eerder al zo’n tien jaar werkzaam voor de recordkampioen van Nederland.

01 juni 2018 - 14:28
UsershyraDesktopajax_dataimages64869a49519d5a37ebe7c3c23047a336_normal
Het zou mooi zijn als Haesaert weer wat pareltjes weet te vinden. © Pro Shots

Haesaert hielp Ajax in het verleden aan onder meer Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Dit trio Belgische verdedigers speelt tegenwoordig voor de grootste clubs van de wereld, maar benutte Ajax als een springplank.

Dat het stuk voor stuk verdedigers zijn, is volgens Haesaert puur toeval. “Ik was altijd wel een aanvallende trainer en heb ook Eden Hazard aangeboden, maar hij sprak Frans en dat wilde Ajax niet.”

We kunnen ons niet voorstellen dat dit reden is om een volgend pareltje af te wijzen nu Haesaert terugkeert. “Ik ben altijd gecharmeerd geweest en gebleven van de filosofie van Ajax, ik heb tien jaar lang met vreugde en resultaat voor de club gewerkt.”

Hopelijk valt daar nog een jaartje of tien aan toe te voegen, want Haesaert is inmiddels alweer 77 jaar oud. Hij begint met het in kaart brengen van een groot deel van de opleiding om te kijken waar zich gaten voordoen en versterking is gewenst.

Haesaert verwacht dat talenten nog altijd graag naar Ajax willen. “Sommige spelers kiezen voor het geld, maar ik zeg dan altijd: kijk wie er op jouw positie speelt en wie er in de schaduw staat van diegene. Waarom zou je voor zo’n club kiezen als je vijf jaar op je beurt moet wachten, dan kun je toch beter investeren in jezelf?”

Naast het vastleggen van Haesaert verwachten we ook spoedig bevestiging van de komst van Michel Doesburg. Doesburg staat nu als hoofdscout onder contract bij AZ. Eerder plukte Ajax ook al Hans Veldmate weg bij FC Groningen. Sindsdien is Ajax stukken actiever in Zuid-Amerika.

Je hebt trouwens Haesaert en je hebt John Steen Olsen. Dat is de Deense evenknie van Haesaert en hij kreeg van Ajax al een contract voor het leven.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >