Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Magallán sluit ‘gewoon’ aan bij eerste training Boca Juniors

De komst van Lisandro Magallán leek op woensdag 30 mei nog in kannen en kruiken. De Argentijn doorstond met goed gevolg de medische keuring op sportpark De Toekomst, maar daarna werd het oorverdovend stil.

29 juni 2018 - 11:25
UsershyraDesktopajax_dataimages29bcaca7372c1e690975a116c3580e00_normal
Komt hij wel of komt hij niet? De story continues... © Pro Shots

Nou ja, dat is natuurlijk niet helemaal waar. Echt stil werd het namelijk nooit, want zo’n beetje elke dag valt er wel een update te geven over de status van de transfer die maar niet definitief rond wil komen.

Wel weten we dat Magallán inmiddels uit de wachtkamer is, want de verdediger meldde zich donderdag keurig netjes in Buenos Aires voor de eerste training van Boca Juniors. Op de trainingsvelden van het Pedro Pompilio-complex blijft de Ajaxtarget in elk geval fit, mocht de transfer alsnog in een stroomversnelling komen.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is er maar druk mee en stelde eerder al dat de Argentijnse topclub de speler niet vrijgeeft, omdat ze eerst een vervanger willen aantrekken. “Daar zijn ze dichtbij, zeggen ze,” stelde Overmars tegenover onder andere Ajax Life. “Maar dat zeggen ze al een aantal weken,” voegde hij er veelbetekenend aan toe.

Het blijft dus even de vraag wat er de komende dagen gaat gebeuren. De clubs zijn het eens over de transfersom, maar Boca Juniors wil simpelweg eerst de vervanging van Magallán geregeld hebben.  

Hoe lang wacht Overmars nog? Eerder deze week gaf hij aan dat er een Plan B is. De term ‘aftikken’ viel zelfs ten teken dat er snel geschakeld kan worden als het geduld bij Ajax op is en de hoop op Magallán wordt opgegeven.

“Wij spelen natuurlijk binnenkort al een belangrijke wedstrijd tegen Sturm Graz,” vertelde Overmars in Duitsland. “Daarvoor moeten we wel op tijd de spelers binnen hebben.” Het zal ons benieuwen of Magallán een van die spelers is of dat Plan B dan al in werking is getreden.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >