Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Line Røddik verruilt FC Barcelona voor Ajax Vrouwen

Ajax Vrouwen is deze zomer erg druk op de transfermarkt en heeft vandaag opnieuw beet. Line Røddik Hansen komt over van FC Barcelona en zet haar handtekening onder een eenjarig contract bij Ajax.

29 juni 2018 - 15:40
UsershyraDesktopajax_dataimages64f0ea095aa8322a168cb9471f65f9db_normal
Røddik was vorig jaar nog met Denemarken actief op het EK. © Pro Shots

Ajax Vrouwen zag al een aantal bekende namen binnen de selectie vertrekken, maar haalt met de derigjarige Deens international behoorlijk wat ervaring binnen. “Als je de kans hebt om een speler met zoveel ervaring naar Ajax te halen, dan moet je die kans aangrijpen,” reageert een blije Benno Nihom op het digitale huis van Ajax.

Eerder deze week stapte ook een andere ervaren international over van een topploeg naar Ajax. “Het is grappig dat deze transfer in dezelfde week rondkomt als die van Dusan Tadic. Allebei zijn het internationale topspelers met veel ervaring,” vervolgt de hoofdcoach.

Waar Alfred Schreuder en Henk Veldmate een belangrijke rol speelde bij de komst van Tadic, werd de transfer van Røddik op weg geholpen door een tip uit Barcelona. Nihom: “Ik heb een tip gekregen van Lieke Martens, haar teamgenoot bij FC Barcelona. Lieke wist dat zij op zoek was naar een nieuwe club, dus hebben we contact opgenomen om te praten over een transfer.”

Met de komst van Røddik is het gat in de verdediging opgevangen. Dit gat in de laatste linie was ontstaan na het vertrek van drie speelsters. “De transfer is een mooi signaal dat we kunnen ingrijpen wanneer het nodig is. Ondanks veel uitgaande transfers, staat er weer een kwalitatief goede selectie.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >