Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lezingen familie Nouri en Ajax komen nog altijd niet overeen

De familie van Adbelhak Nouri heeft met gemengde gevoelens gereageerd op ontwikkelingen van maandag. Ajax heeft weer gemengde gevoelens over de reactie van de familie van Nouri, die stelt dat van nieuwe informatie helemaal geen sprake zou zijn.

25 juni 2018 - 22:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesaef70010ead971591b3bcda0c6c11300_normal
Ondanks alle ontwikkelingen wijken visies nog steeds af. © Pro Shots

Edwin van der Sar nam namens Ajax alle verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid op zich omdat nu blijkt dat Nouri kort nadat hij in elkaar was gezakt toch geen adequate medische zorg kreeg. De algemeen directeur bood zijn verontschuldigingen aan terwijl hij vocht tegen de tranen.

Het duurde niet lang voordat de familie van Nouri bij monde van een woordvoerder reageerde op de boodschap die Van der Sar uitsprak. Uit de reactie van de familie van de voetballer kunnen we opmaken dat beide partijen nog altijd niet op één lijn zitten over de gebeurtenissen in Oostenrijk.

De advocaat neemt zelfs grote woorden in de mond die je kunt indelen in de categorie 'liegen en bedriegen', maar dat gaat allemaal wel heel erg ver. Toch stelt ook de familie dat van enige nieuwe informatie geen sprake is, terwijl Ajax hier juist tegenover zet dat dit wel het geval is.

“Het klopt niet dat Van der Sar zegt dat er nieuwe informatie is. Als Ajax de cardiologen van het Leidse ziekenhuis eerder had benaderd, waren ze ook eerder tot de conclusie gekomen dat de club aansprakelijk is voor de situatie van Nouri,” stelt een woordvoerder van de familie in gesprek met AT5.

Letselschadeadvocaat John Beer doet er nog een schepje bovenop en suggereert dat het 'pertinent onjuist' is dat nieuwe informatie de houding van Ajax heeft doen kantelen. “Ruiterlijke erkenning dat Ajax er van begin af aan naast zat met zijn conclusies was op zijn plaats geweest,” aldus Beer tegenover De Telegraaf.

Beer voegt toe dat Ajax de bewuste informatie 'allang' in handen had. “Die informatie hebben we Ajax namelijk zelf aangereikt,” aldus de advocaat. Ajax gaat hier deels in mee, maar niet helemaal. Ja, de informatie komt vanuit de familie Nouri maar betrof stukken die deel uitmaken van het verzoekschrift dat recent werd ingediend bij de KNVB.

Omdat er onduidelijkheid heerste, kwam Ajax maandagavond laat met een aanvulling op de eerdere persverklaring over de behandeling van Nouri. “De genoemde nieuwe informatie betrof informatie in het verzoekschrift dat de advocaten van de familie hadden ingediend bij de KNVB. Onder andere betreft dit een foto die de gelaatsuitdrukking van Nouri weergaf, en daarom nieuwe vragen opriep. Ajax had deze foto niet in zijn dossier. Deze bleek wel cruciaal in de beoordeling van de situatie.”

Om welke foto het gaat, is ons niet bekend. We kunnen dus evenmin inschatten of het gaat om een foto die bijvoorbeeld al eerder op internet circuleerde. Er zijn ons diverse beelden bekend waarop je de gezichtsuitdrukking van Nouri ziet en op basis waarvan medische professionals ongetwijfeld een inschatting kunnen maken.

“Verder bevatte het verzoekschrift een nieuwe lezing van de manier waarop de gegevens van de hartslagmeter moesten worden geïnterpreteerd. Die lezing kende Ajax niet en riep vragen op die de club voor een third opinion wilde aanbieden.”

Ajax hoopt dankzij nieuw overleg met de familie Nouri een arbitragezaak bij de KNVB af te wenden, juist omdat het vraagstuk van aansprakelijkheid nu is beantwoord. “Nu Ajax erkent heeft aansprakelijk te zijn, gaat de rest zich vanzelf invullen,” stelt de woordvoerder van de familie hoopvol.

De familie hoopt dat het mogelijk is om Nouri naar huis te halen, zodat hij niet langer in een instelling hoeft te verblijven. De huidige woning van de familie Nouri in Geuzenveld is echter ongeschikt. Er moet dus een nieuw huis worden gekocht waarin het wel mogelijk is om 24 uur per dag aan Nouri's bed te zitten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >