Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic moet naast kwaliteit ook gif toevoegen aan spel Ajax

Het zou maar wat fijn zijn als de transfer van Dusan Tadic wordt afgerond. De Serviër beschikt over voldoende kwaliteit om het niveau van Ajax een stimulans te geven, maar er zijn meer redenen om Tadic te verleiden tot een transfer naar de Johan Cruijff Arena.

24 juni 2018 - 11:54
UsershyraDesktopajax_dataimagesfcda5d0e56437edff72680c5c5540064_normal
Er wordt veel van Tadic verwacht. Heel erg veel. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

We hoorden vorig seizoen tijdens interviews – meestal na een tegenvallende wedstrijd – dat het ontbrak aan scherpte, felheid en het niet nakomen van onderlinge afspraken. Als je kampioen wilt worden en een rol van betekenis wilt spelen, dan kan zoiets natuurlijk niet.

“Tadic heeft ook gif. Het is een -ic,” reageert Ten Hag op een vraag van Ajax Life. Als daarna de term 'Balkanboy' valt, moet de trainer lachen. “Balkanboys spelen met emotie. Daar kijken we nadrukkelijk naar.”

“Zakaria Labyad heeft dat ook in zijn spel, dat agressieve. Dat is een van de punten waarin we ons kunnen verbeteren ten opzichte van vorig seizoen,” vervolgt Ten Hag, die nog niet precies weet op welke positie hij Tadic gaat inzetten. “Hij kan op alle offensieve posities uit de voeten.”

“Bij Southampton kwam Dusan vaak vanaf het middenveld. Of we spelen met de punt naar voren? Dat zou kunnen, ik denk dat we variabel moeten zijn. Ik hou van een dynamische veldbezetting in balbezit en je betere spelers moeten in balbezit komen, zodat je de tegenstander pijn kunt doen. Als je nagaat hoe we tegen Excelsior speelden, kan Tadic achter de spits op die drie posities spelen.”

Ten Hag vertelde nog meer dingen over Tadic, maar omdat sprake was van een groepsgesprek tussen de trainer en diverse journalisten, kunnen we hier niet alle quotes aanbieden. Op een later moment volgt meer. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >