Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kluivert vertelt in de krant iets anders dan tegen Ten Hag

De start van een nieuw seizoen is altijd een mooi moment om even bij te praten. Er gebeurt bij Ajax altijd wel iets en rondom Justin Kluivert zelfs van alles. Erik ten Hag zegt zich niet te herkennen in de uitspraken van Kluivert, die tijdens een geregisseerd interview de krant haalden.

21 juni 2018 - 09:52
UsershyraDesktopajax_dataimages0dac338121965e5fcc64b7c9adfb13c5_normal-1
Ten Hag kan de woorden van Kluivert niet goed plaatsen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De transfersoap rondom Kluivert kunnen we bijna afsluiten. AS Roma en Ajax moeten alleen nog even meedelen dat de transfer helemaal officieel is. Dat is namelijk nog altijd niet gebeurd en het laatste waarop we nog zitten te wachten.

Sinds het laatste fluitsignaal van vorig seizoen liet Kluivert geen mogelijkheid onbenut om te laten weten hoe graag hij wil vertrekken uit Amsterdam. Er kwam zelfs een geregisseerd interview met de Volkskrant aan te pas, waarin Kluivert braaf oplepelde wat Mino Raiola had ingefluisterd.

Het bewuste interview ontging Ten Hag uiteraard niet. “Ik denk dat ik meer dan goed contact heb en had met Justin en hij bezigt tegen mij in ieder geval niet deze taal,” stelt Ten Hag in gesprek met een groepje journalisten, waar ook Ajax Life deel van uitmaakte.

De trainer beaamt dat de sfeer niet helemaal top was, maar dat kan ook niet anders wanneer je als Ajax zijnde naast de landstitel grijpt en op pijnlijke wijze door PSV met de neus op de feiten wordt gedrukt. Ten Hag vindt het jammer dat Kluivert vertrekt en deed juist zijn best om de buitenspeler voor de club te behouden.

“Justin wilde eigenlijk blijven. Of laat ik het zo zeggen: hij wist het niet, liet het in het midden, overwoog het. Uiteindelijk maakte hij tijdens zijn vakantie de keuze om weg te gaan, want dat wil hij dan graag. Hij heeft het mij persoonlijk verteld,” vervolgt Ten Hag.

“Ik heb uitvoerig gesproken met meerdere spelers, van wie Justin er eentje is. Over vorig seizoen, over komend seizoen. Waar staat hij in zijn ontwikkeling? Over het belang van Ajax en het belang van het team. Tijdens zijn vakantie maakte Justin de keuze om naar AS Roma te gaan,” stelt de trainer.

“Ik had Justin liever gehouden, maar dat geldt voor iedere speler die naar een grote club vertrekt. Ik heb gevochten om hem voor Ajax te behouden. Ik denk dat Justin zo veel kwaliteit heeft dat hij ook in Rome kan slagen, dat is helder, maar misschien was het beter om bij Ajax te blijven. Al wil ik ook niet zeggen dat de keuze voor AS Roma een slechte zou zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >