Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gravenberch sluit ook in Duitsland aan bij eerste elftal

Ryan Gravenberch is een van de talenten die met het eerste elftal mee mag op trainingskamp. We zagen Gravenberch bij aankomst in Klosterpforte uit de bus stappen. Er gaan wel vaker talenten mee op trainingsweek, maar dit is nog even een tikje specialer. Gravenberch is net zestien.

26 juni 2018 - 08:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesa146f0df81966c75b3b8e403a3529613_normal
Gravenberch is van de partij als Ajax zich meldt bij het hotel. © Pro Shots

Het zijn spannende, maar bovenal mooie weken voor Gravenberch. De middenvelder vierde onlangs zijn zestiende verjaardag, zette zijn handtekening onder een eerste contract en mocht de eerste Abdelhak Nouri Trofee in ontvangst nemen.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, mag Gravenberch ook laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij kreeg al 45 minuten speeltijd tijdens het oefenpotje tegen VVSB (0-7) en ook komende week zijn de ogen van Erik ten Hag en de rest van de technische staf op hem gericht.

Naast Gravenberch en diverse al min of meer bekende gezichten van Jong Ajacieden stapte ook Victor Jensen uit de bus. De Deense aanvaller is ook pas achttien jaar oud en viel vorig seizoen drie keer in bij Jong Ajax. Jensen zagen we net zo goed nog niet eerder in actie bij de hoofdmacht.

Tegenover de aanwezigheid van talenten en terugkeer van internationals staat ook de absentie van diverse geblesseerden. Donny van de Beek werkt op De Toekomst aan het herstel van zijn liesblessure, Frenkie de Jong (enkel) en Siem de Jong (kuit) ontbreken eveneens.

Ook opvallend is de afwezigheid van Dennis Johnsen, die zaterdag nog in actie kwam. De buitenspeler trainde maandag met Jong Ajax en plaatste daarna een bericht op Instagram waaruit je kon opmaken dat hij een schaal nachos zat te eten. De Noor werd vorig jaar rond deze tijd als groot talent binnengehaald, maar aansluiting met de hoofdmacht lijkt nog te veel gevraagd.

Een exacte spelerslijst was beloofd, maar ontbreekt nog. Grote kans dat dit te maken heeft met de nieuwe ontwikkelingen inzake de behandeling die Nouri ontving nadat hij in elkaar was gezakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >