Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grasmat heeft het buiten JC Arena al zwaar door droogte

Er ligt deze dagen geen gras in de Johan Cruijff Arena, maar toch heeft de grasmat het zwaar. Dit heeft alles te maken met de hoge temperaturen en droogte in het Limburgse land. De Limburgers ontfermen zich over het gras dat straks in het stadion ligt.

29 juni 2018 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimages3faf96a38e1b99f0e4470b8692c6d491_normal
Het is deze dagen aanpoten geblazen in Limburg. © Pro Shots

Het gras waarop Ajax voetbalt, groeit deze dagen in Heythuysen. Dat ligt in Limburg. En Limburg heeft het zwaar, door de warmte in combinatie met droogte. Het is een helse klus voor het bedrijf om de graszoden in goede conditie te houden.

“We maken heel veel kosten, want het is heel veel werk. Onze mensen beginnen stilaan op hun tenen te lopen omdat ze veel overuren moeten draaien,” stelt John Hendriks, eigenaar van het graszodenbedrijf, tegenover de regionale tv-zender 1 Limburg.

Het team van Hendriks draagt zorg voor 300 hectare gras, wat gelijk staat aan ongeveer 600 voetbalvelden. Die 600 velden moeten stuk voor stuk beregend worden, omdat deze dagen sprake is van een landklimaat in de zuidelijkste provincie van Nederland.

De grond is kurkdroog en daar gaat gras niet lekker op. Ook de komende dagen wordt er veel van de medewerkers gevraagd. Het wordt nog zonniger en nog warmer, het kwik schommelt de komende dagen rond de 30 graden.

Ondanks alles hoeven we ons geen zorgen te maken over de graszoden die binnenkort richting Amsterdam worden verscheept. “Ook komend seizoen willen wij weer de beste voetbalmat van de eredivisie leveren,” kondigt Hendriks aan.

Hendriks levert al enkele jaren graszoden voor de beste voetbalmat van de eredivisie, want Feyenoord maakt ook gebruik van het Limburgse gras. En waar de JC Arena vaak niet zulke goede beoordelingen krijgt, roepen de aanvoerders diezelfde graszoden in De Kuip uit tot beste veld van de eredivisie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >