Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fischer dacht dat hij beter zou worden dan Ajax

Viktor Fischer is een bijzonder joch. Dat bedoelen we in de goede zin van het woord. Hij was soms een beetje een aparte vogel, maar zeker niet bang om zichzelf uit te spreken. In veel dingen was hij de ideale Ajacied. Maar het liep net even iets anders.

04 juni 2018 - 16:18
UsershyraDesktopajax_dataimagesdb87f0d9b60d91057b6d671ca429aa04_normal
Er komen altijd goede teksten uit de mond van Fischer. © Pro Shots

De ontwikkeling van Fischer ging als een komeet, zeker in zijn eerste seizoen, maar het dipje van jaar twee bleek voor hem een flinke terugslag. Tel daar een pittige blessure aan de hamstring bij op en dan kan tegenslag zomaar funest zijn.

Met Fischer kwam het bij Ajax niet meer goed, maar gelukkig heeft hij de zaken weer onder controle. De Deen koos ervoor om na de winterstop aan de slag te gaan bij FC Kopenhagen, was bij zo’n twintig goals betrokken en speelde zichzelf in de WK-selectie.

Bovendien beschikt de nog altijd pas 23-jarige Fischer over een gezond stel hersens, waardoor hij op interessante wijze kan terugblikken op wat er allemaal is gebeurd. “Ik dacht: ik ben beter dan Ajax en maak over een paar jaar de stap naar de top,” vertelt hij in het tv-programma ‘De Denen van Perez’.

Je kunt het concept wel raden: Kenneth Perez zoekt landgenoten op die in de eredivisie actief zijn geweest. Fischer vervolgt: “Toen ik terugkeerde na mijn blessure, dacht ik: ik ben nog steeds dezelfde speler. Maar dat was natuurlijk niet het geval. Ik had even niet de snelheid, niet dat balgevoel.”

“Ik ging daarna met Jong Denemarken naar het EK en dacht: ik ben hier de grote man, kom maar op met die bal. Toen de bal kwam, was die ook gelijk weer weg. Ik heb hulp gehad van mentale coaches, maar uiteindelijk moet je ook zelf die tools krijgen.”

We herinneren ons dat Fischer soms moeite had met het maken van doelpunten en echt gek kon worden van een gemiste kans. Die blessure kwam misschien zelfs op het goede moment, zo werd door sommigen gereageerd. Even niet moeten, even alles op een rijtje krijgen en eenmaal hersteld weer knallen.

Het liep, zoals gezegd, net even anders. “Ik had ongeveer een halfjaar niet gespeeld en Amin Younes kwam erbij. Hij was geweldig, daar kon ik moeilijk mee omgaan. Ik trainde slechter, ik viel slechter in. Het boeide me ook niet om in te vallen. Ik dacht: het staat 4-0, wat maken die tien minuten nu uit?”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >