Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Familie Nouri en Ajax naar arbitragecommissie KNVB

De afwikkeling van de zaak rondom Abdelhak Nouri wordt verplaatst naar de arbitragecommissie van de KNVB. Het lukt de familie Nouri en Ajax niet om onderling op één lijn te komen over zaken als verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

04 juni 2018 - 09:14
UsershyraDesktopajax_dataimages12a33329d991249a944cf1aee893fca2_normal
De familie Nouri en Ajax zijn het niet eens over wat er in Oostenrijk gebeurde. © Pro Shots

Het is al langer bekend dat de familie Nouri en Ajax anders over zaken denken. Er werd ondanks deze verschillen van inzicht lang geprobeerd om samen tot een vergelijk te komen, maar dat is niet gelukt. Edwin van der Sar benadrukte diverse keren dat de club op goede voet staat met de familie.

Toch wordt nu door de familie Nouri de stap gezet naar de arbitragecommissie van de KNVB. De familie vindt dat Nouri na het in elkaar zakken tijdens het oefenduel met Werder Bremen niet de juiste medische hulp heeft gekregen. Er is door de advocaat van de familie een eigen onderzoek uitgevoerd en op basis daarvan wordt deze conclusie gevoerd.

Het is altijd een beetje moeilijk om op basis van zo'n onderzoek, verricht door een betrokken partij, ook direct conclusies te trekken. Dat is op een later moment aan de arbitragecommissie. Ajax heeft nog niet gereageerd op de laatste ontwikkelingen in de zaak rondom Nouri, al maakte de club eerder wel al duidelijk dat er in haar optiek juist en adequaat werd gehandeld.

De familie voelt zich genoodzaakt tot de stap naar de KNVB omdat verder overleg met Ajax in haar beleving zinloos is, juist omdat het gaat om zaken als verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid. De familie voegt hier aan toe dat de zaak niet alleen in het belang is van Nouri. 

De gehele voetbalwereld, en met name de spelers van Ajax, zouden baat hebben bij een duidelijke uitspraak over de gang van zaken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >