Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Familie heeft meer info over hartfalen Nouri, Ajax niet

Diverse onderzoeken naar de gebeurtenissen rondom Abdelhak Nouri hebben meer inzicht opgeleverd. Dit betreft vooral de behandeling die is toegepast bij Nouri, ook is meer informatie verkregen over de oorzaak van het hartfalen bij Nouri.

25 juni 2018 - 19:44
UsershyraDesktopajax_dataimagese88c8664d8f9c80466745f0697bb3d46_normal
Over de handeling is nu meer duidelijkheid, over de oorzaak nog niet. © Pro Shots

Het punt is alleen dat deze informatie is opgenomen in het medisch dossier, dat Ajax ook niet volledig kan inzien. De eerste behandeling op het veld werd weliswaar uitgevoerd door medisch personeel van de club, maar nadat het ziekenhuis in Innsbruck de behandeling overnam was de familie het eerste aanspreekpunt.

Het verzoekschrift dat de familie Nouri bij de KNVB indiende bevatte voor Ajax nieuwe informatie, zo liet Edwin van der Sar maandag weten. “Die nieuwe informatie was voor ons een belangrijke aanleiding om andere experts om een third opinion te vragen.”

Uit een second opinion – met de kennis van nu op basis van onvolledige informatie – bleek nog dat de eerste medische zorg wel adequaat was, maar later is het volledige dossier beoordeeld door professionelen van het ziekenhuis in Leiden (LUMC) en hieruit kwam naar voren dat men onvoldoende was gericht op het meten van Nouri’s hartslag.

“Wij wilden uiteraard 100 procent zeker weten dat ons standpunt juist was. Er rezen vragen over de informatie die ten grondslag lag aan de eerdere medische adviezen en het op basis daarvan ingenomen standpunt,” verduidelijkt Van der Sar. “Dit moest nader worden onderzocht, in het belang van Abdelhak en zijn familie. En van de overige spelers, medewerkers en supporters van Ajax.”

Van der Sar en zijn rechterhand Rutger Arisz bevestigden tijdens de persconferentie dat Nouri’s volledige medisch dossier meer opheldering geeft over de oorzaak van zijn hartfalen. Alleen is niet alle informatie binnen Ajax beschikbaar. Dit heeft ermee te maken dat de familie het eerste aanspreekpunt is.

Wie weet wordt die extra informatie op een later moment alsnog openbaar gemaakt. Of op z’n minst met Ajax gedeeld. Dit zou prettig zijn, al is het maar omdat gezonde mensen van een jaar of twintig niet zomaar met hartfalen te maken krijgen. Zo werd bekend dat Nouri kampte met een (lichte) hartafwijking, maar er zijn vele mogelijke oorzaken en we gaan hier niet speculeren.

Die extra informatie zal waarschijnlijk niet op korte termijn openbaar worden gemaakt, al is het maar omdat Ajax nadrukkelijk verzocht de familie Nouri voorlopig met rust te laten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >