Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Enkele zaken die ons opvielen tijdens VVSB - Ajax

Ajax heeft zijn eerste oefenduel in voorbereiding op het nieuwe seizoen omgezet in een ruime overwinning. VVSB had weinig in te brengen tegen de twee ploegen die Erik ten Hag op de been bracht. De teller stopte uiteindelijk bij 0-7.

23 juni 2018 - 16:48
UsershyraDesktopajax_dataimages71200eff2c0a63138a1dc65d74fbcbf5_normal-1
Twee kansen voor Sierhuis en jawel, twee doelpunten! © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Bijleveld opent de score
Het eerste doelpunt van het nieuwe seizoen is altijd een dingetje. Dit keer komt Teun Bijleveld de eer toe om de eerste doelpuntenmaker van een nieuwe voetbaljaargang te zijn. We kennen Bijleveld misschien nog wel het beste van zijn ongeldig verklaarde optreden namens Jong Ajax, in de topper tegen NEC. Die wedstrijd moest overgespeeld worden, maar de gevolgen waren gelukkig klein. Jong Ajax lag op kampioenskoers en bleef op kampioenskoers.

Kans Sierhuis is doelpunt
We kennen Kaj Sierhuis als een doelpuntenkanon. We weten nog niet of hij die faam ook in het eerste elftal gaat waarmaken, maar op sportpark De Boekhorst deed Sierhuis in ieder geval precies hoe we hem kennen. Hij kreeg twee kansen en was ook twee keer trefzeker. De pech voor Sierhuis is alleen dat hij Klaas Jan Huntelaar en Kasper Dolberg voor zich moet dulden. Huntelaar liet in de tweede helft blijken dat hij tijdens de vakantie niets heeft ingeboet aan balgevoel. Hij trof doel met een subtiele voetbeweging.

Longen leeg bij spelers VVSB
VVSB komt uit in de Tweede Divisie en hoewel die competitie deel uitmaakt van de piramide, is een potje tegen Ajax toch wel even iets anders. De amateurs kwamen al vrij snel – denk aan een halfuurtje – zonder lucht te zitten, waarna trainer Jack Honsbreek zeven wisselingen toepaste. De verse longen van de wisselspelers bleken ook niet in staat om de Ajacieden af te stoppen, want de score liep nog voor rust op naar 0-5. Hetzelfde wisselprincipe werd trouwens in de tweede helft toegepast, toen het tweede halfuur van het oefenpotje voorbij was.

Niet alle ogen op het veld gericht
Als je weet wie er allemaal rond het veld staan terwijl Ajax voetbalt, is het soms de moeite om je blik even van het veld af te wenden. Wie weet kom je nog eens iets interessants tegen. En het was goed raak in Noordwijkerhout. Wie goed spotte, ontdekte namelijk Lieke Martens. De speelster van FC Barcelona mocht flink wat keren haar mooiste glimlach opzetten na het zoveelste foto-verzoek.

Arme Kühn
Zoals wel vaker tijdens de voorbereiding, zeker na de eerste trainingsweek, trad Ajax aan met twee volledige elftallen op dezelfde dag. Keepers en veldspelers hoefden niet direct volle bak. Vandaag was 45 minuten genoeg. Er waren echter ook een paar wissels nodig. Sommige zaten de eerste helft wissel en speelden de tweede helft, andersom gold hetzelfde. Helaas niet voor Nicolas Kühn. De Duitse buitenspeler, die vorig jaar werd geplaagd door blessures, zat beide helften wissel en kwam helemaal niet in actie.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >