Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg en Schöne naar WK in Deense 'nettotruppen'

Kasper Dolberg en Lasse Schöne zijn van de 'bruttotruppen' gepromoveerd naar de 'nettotruppen'. Met andere woorden: de Ajacieden bemachtigden een plekje in de definitieve WK-selectie van Denemarken.

03 juni 2018 - 19:21
UsershyraDesktopajax_dataimages1a18780be9ddd07a1761637861e6a870_normal
Na een jaar vol blessures nu goed nieuws voor Dolberg. © Pro Shots

De uitverkiezing is met name voor Dolberg een opsteker. De spits raakte eind 2017 geblesseerd aan zijn voet en moest maandenlang revalideren. Er kon min of meer een streep door het restant van zijn seizoen, maar hij gaat maar wel mooi naar het WK in Rusland.

Dit is mede te danken een een staaltje meedenken van Ajax. Zo mocht de twintigjarige Dolberg tegen Excelsior in de basis beginnen, puur en alleen om uitzicht te houden op een positieve keuze van de bondscoach. Zo gezegd, zo gedaan!

Het is geen verrassing dat Schöne (32) richting het WK gaat. De middenvelder is de ideale invaller bij de Denen. Een basisplek is net te hoog gegrepen, maar als erom wordt gevraagd dan doet hij zijn ding en iedereen is blij en tevreden.

Precies zo ging het zaterdag ook tijdens een oefeninterland tegen Zweden. De aartsrivalen bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel, maar Schöne kreeg na een uurtje spelen groen licht om in te vallen en ook Dolberg mocht minuten maken. Die minuten bleken een voorbode.

De selectie van keuzeheer Åge Hareide is ingedeeld in groep E, net als Australië, Frankrijk en Peru. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >