Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Denemarken wint onverdiend van Peru; Schöne valt in

Peru - Denemarken: geen topaffiche, wel een kans om twee Ajacieden op het hoogste podium te zien schitteren. Helaas begonnen Lasse Schöne en Kasper Dolberg op de bank. Eerstgenoemde zou nog wel invallen en was zodoende medeverantwoordelijk voor de zwaarbevochten 0-1 overwinning van zijn land.

16 juni 2018 - 20:04
UsershyraDesktopajax_dataimagese2a5ca5b24c53f690ba4239419b7a6b7_normal
Schöne vecht zich langs Peru © Pro Shots

Peru begon enthousiast. Onder aanvoering van oud-PSV’er en aanvalsleider Jefferson Farfan kwam het tot een aantal gevaarlijke afstandsschoten. André Carrillo zorgde in de openingsfase voor de grootste kans, maar zag Kasper Schmeichel geweldig redding brengen.

Na ongeveer twintig minuten sommeerde bondscoach Age Hareide Lasse Schöne om van de bank af te komen, waar William Kvist een knietje van Farfan te verwerken had gekregen. Hoewel Kvist het nog een tiental minuten probeerde, bleek een wissel onvermijdelijk. Schöne betrad zodoende in minuut 35 het veld.

Vier minuten later liet Schöne zich voor het eerst zien. Eriksen schoot zijn vrije trap vol in de muur, maar zag Schöne de afvallende bal vanaf twintig meter op doel vuren. Doelman Pedro Gallese had het schot in tweede instantie klem.

Op slag van rust kon Peru te profiteren van de VAR. In eerste instantie leek de scheidsrechter een val in het strafschopgebied van Christian Cueva af te doen als fopduik, maar veranderde van mening na het terugzien van de beelden. Het buitenkansje werd echter om zeep geholpen door Cueva zelf. Hij schoot de penalty huizenhoog over. Zodoende zochten de ploegen de kleedkamers op met de brillenstand nog op het bord.

Peru was ook na rust de bovenliggende partij en liet wederom de nodige kansen liggen. Maar, zoals te lezen staat in het boek van ongeschreven voetbalwetten, bood dit kansen voor Denemarken. En zo geschiedde. Door een uitmuntende steekpass van Eriksen kwam linksbuiten Yussuf Poulsen oog in oog met de keeper. Zijn schot eindigde keurig in de korte hoek: 0-1.

Ook na de openingstreffer bleef Denemarken de onderliggende partij. Met de entree van Paolo Guerrero, topscorer aller tijden van Peru en lange tijd hoofdpersoon in een slepende cocaïnerel, werd de ploeg alsmaar dwingender. Guerrero werd met het hoofd en de hak al gauw gevaarlijk, maar wist het doel niet te vinden.

Denemarken pakt zodoende drie punten in de openingswedstrijd van groep C. Donderdag wacht het Australië van Bert van Marwijk, terwijl Peru Frankrijk treft. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >