Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt speelt met zwak Nederlands elftal gelijk tegen Italië

Italië en het Nederlands elftal hebben maandag bewezen waarom ze ontbreken op het WK. Het oefenpotje in Turijn verliep uitermate teleurstellend – de hemel huilde hevig mee – maar Oranje kwam wel terug op gelijke hoogte (1-1). Nathan Aké wendde met een rake kopbal een nederlaag af.

04 juni 2018 - 22:37
UsershyraDesktopajax_dataimagese29f7beef3ce0a14e4767d459326a4ed_normal
De Ligt mocht tegen de Italianen opnieuw in de basis starten. © Pro Shots

De ploeg van Roberto Mancini opende na 67 minuten de score via Simone Zaza. Vanuit de defensie werd onder de druk van Oranje uitgespeeld en toen was er geen houden meer aan. Virgil van Dijk was ook niet het slot op de deur dat hij behoort te zijn en toen stond Zaza's naam op het scorebord.

Oranje had al veel eerder op achterstand kunnen komen, maar werd in de openingsfase gered door hinderlijk buitenspel, diverse keren door Jasper Cillessen en ook nog door Ruud Vormer die een bal van de lijn haalde. Als Italianen zo veel kansen creëren, weet je dat er iets niet goed gaat.

De elf van Ronald Koeman lieten in de tweede helft beter veldspel zien en dat is maar goed ook, want minder kon gewoon niet. Af en toe deed zich zelfs een mogelijkheid voor. Blijkbaar heeft Memphis Depay zijn goede vorm echter in Lyon achtergelaten. En het ontbrak Ryan Babel aan het nodige geluk.

Een doorgebroken Babel was nog wel verantwoordelijk voor een overtalsituatie voor Oranje. Een tackle van Domenico Criscito kwam te laat en toen mocht de verdediger vervroegd gaan douchen. Hoewel het Nederlands elftal zo'n twintig minuten met een man meer op het veld stond, leverde dat weinig kansen op. 

Wel kon Aké profiteren van het feit dat de Italiaanse defensie een mannetje tekort kwam. Net als tegen Slowakije kwamen de Oranjehemden terug van een achterstand. Meer mocht je ook niet verwachten. Er werd op Italiaanse bodem nog nooit van Italië gewonnen en daar kwam geen verandering in.

De inbreng namens Ajax viel in de thuishaven van Juventus een beetje tegen. Matthijs de Ligt was zo'n zeventig minuten van de partij, maar daar bleef het ook bij. Donny van de Beek was na een zwak optreden tegen Slowakije (1-1) veroordeeld tot een plekje op de tribune.

De volgende interlands staan pas in september op het programma. Oranje oefent in eigen huis tegen Peru en begint in Frankrijk aan het nieuwe fenomeen genaamd Nations League.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >