Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Clubarts Ajax krijgt vrijaf na nieuwe inzichten rond Nouri

Don de Winter ontbreekt bij het trainingskamp van Ajax. De selectie verblijft deze week in Duitsland, maar De Winter zit thuis. Ajax meldt dat de clubarts vrijaf heeft gekregen.

26 juni 2018 - 14:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesb640e90a8c85635e51938dc2572a9796_normal
De vraag is of De Winter nog terugkeert rondom het eerste. © Pro Shots

De Winter is de arts die ongeveer een jaar geleden de leiding had over de reanimatie die werd uitgevoerd bij Abdelhak Nouri. De middenvelder was even eerder in elkaar gezakt. Ajax is het nu met de familie eens dat er geen adequate medische zorg is verleend.

“De Winter is niet op non-actief gezet, hij heeft vrij gekregen,” meldt een woordvoerder van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad. De arts van Jong Ajax, Maikel van Wijk, houdt deze week de gang van zaken in Klosterpforte in de gaten. Hoe dit op langere termijn verder moet, blijft de vraag.

Ajax nam maandag tijdens een emotionele persconferentie bij monde van Edwin van der Sar de verantwoordelijkheid en volledige aansprakelijkheid op zich omtrent Nouri. Er volgt nog een nieuwe overlegronde met de familie om alles af te stemmen.

De club houdt het erop dat het tot deze stap kwam na het krijgen van nieuwe informatie en opdoen van nieuwe inzichten. De familie bestrijdt dit en stelt dat de informatie waar Ajax zich nu op baseert altijd al beschikbaar was.

Van der Sar nam het tijdens het voorlezen van een verklaring overigens nog op voor De Winter. "Als er iemand is geweest die Appie op dat moment de meest adequate zorg had willen geven, dan waren dat de verzorgers om hem heen wel."

En uiteraard heeft niemand dit ooit gewild, wat er ook allemaal fout is gelopen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >