Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz compleet oneens met roep om 'harder trainen'

Het missen van het WK lijkt aanleiding voor een gezonde discussie over het Nederlands voetbal. Eindelijk! Peter Bosz is een van de weinigen die de laatste jaren goed wist te presteren en dus is het interessant om naar hem te luisteren.

01 juni 2018 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimages97952a940bb23d420acf611b3da246e6_normal
Het is altijd interessant om naar Bosz te luisteren. © Pro Shots

Het is dus geen toeval dat de makers van het tv-programma ‘De staat van Oranje’ bij Bosz op de koffie gingen om de stand van zaken van het Nederlands voetbal door te nemen met de voormalig trainer van Ajax.

Onder Bosz bereikte Ajax immers de finale van de Europa League en versloeg het ploegen als Schalke 04 en Olympique Lyon, terwijl het in Duitsland en Frankrijk toch niet bepaald crisis is.

“Er is een discussie gaande in Nederland waar ik me best wel wat zorgen over maak. ‘Harder en meer trainen,’ hoor ik. Dat wordt meestal gezegd door mensen die er geen verstand van hebben. Als je er geen verstand van hebt, is het heel gemakkelijk om te zeggen dat je harder en meer moet trainen,” aldus Bosz.

Het wordt nog interessanter als je bedenkt dat Marcel Keizer, de opvolger van Bosz bij Ajax, als opdracht meekreeg om harder en vaker te trainen. Het werd geen succes en de mannen die Keizer deze opdracht gaven, liggen inmiddels zwaarder onder vuur dan ooit of zijn zelfs al vertrokken.

“Er is niets gemakkelijkers voor een trainer dan twee keer per dag trainen. Wat we doen is minder interessant, als we maar twee keer per dag trainen. Daar geloof ik niet in, wel in kwaliteit. We moeten analyseren waarom we in Nederland achterop raken.”

Bosz besluit: “Dat heeft te maken met de lage intensiteit tijdens wedstrijden. We moeten ervoor zorgen dat de intensiteit omhoog gaat, maar dat is iets anders dan omvang. Puur kijken naar het aantal trainingen heeft slechts met omvang te maken.”

Overigens horen we geregeld opmerken dat Erik ten Hag twee keer per dag traint en de selectie veel meer op het veld staat dan voorheen. Ook Ten Hag is van mening dat bij Ajax de intensiteit omhoog moet. Hij wilde het niet met zo veel woorden zeggen, maar de fysieke staat van de jongelingen viel hem kort na zijn komst een beetje tegen.

“Ik heb binnen twee weken gezien: er is lucht naar boven. Het plafond kan vele malen hoger,” stelde Ten Hag in januari. Hij bedoelde dat spelers fitter kunnen worden. “Zeker. Uiteindelijk heeft het te maken met intensiteit. Die zal omhoog moeten, meer dynamiek.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >