Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blessuretijd komt Marokko ook tegen Spanje duur te staan

Het WK is voor Hakim Ziyech en Marokko uitgedraaid op een frustrerend avontuur. Voor de tweede keer in drie groepsduels werd een goede uitgangspositie in blessuretijd weggegeven. Dit keer moest Ziyech vanaf de bank toekijken hoe de 2-2 van Spanje dankzij de videoscheids werd goedgekeurd.

25 juni 2018 - 22:01
UsershyraDesktopajax_dataimagesccd3c46bcbe772dc854d70bde0dee5a0_normal
Na drie wedstrijden zit het WK-avontuur van Ziyech erop. © Pro Shots

Marokko ging al in blessuretijd ten onder tegen Iran (1-0) en voelde nu ook tegen Spanje twee punten door de vingers glippen. Een stuntje hing in de lucht, maar er wordt toch echt een remise bijgeschreven in de boeken, terwijl Spanje zich net aan kwalificeerde voor de achtste finales.

De 'Atlas Leeuwen' waren op voorhand al uitgeschakeld, maar de huidige selectie was vastbesloten om niet de boeken in te gaan als slechtste nationale ploeg ooit op het WK. Marokko speelde energiek en wist Spanje onder druk te zetten. 

Toen de Spanjaarden achterin ook nog eens in de fout gingen, kreeg Khalid Boutaïb vrije doortocht en hij profiteerde optimaal. De voorsprong was eindelijk een feit, maar lang genieten was er niet bij. Spanje kwam binnen de kortste keren op gelijke hoogte. Andrés Iniesta maakte zijn fout van een paar minuten eerder goed, waardoor Marokko weer van voor af aan kon beginnen. 

Kansen zagen we genoeg, al moeten we opmerken dat dit net zo goed gold voor Spanje. Toch leek Marokko het meeste aanspraak te maken op een tweede treffer en die viel uiteindelijk ook, maar het ging niet van harte. Nordin Amrabat mikte de bal tegen de lat en Ziyech wilde graag aanleggen vanaf elf meter, alleen wilde de scheidsrechter er niet aan.

De woede over een nadelige beslissing van de arbitrage werd in eerste instantie omgezet in iets positiefs. Uit de corner die volgde, knikte Youssef En-Nesyri zeer netjes raak. Als er zelfs voor David de Gea geen redden meer aan blijkt, dan mag je spreken van een prima kopbal.

De winst leek binnen, maar toch stapte de ploeg van bondscoach Hervé Renard vol frustraties van het veld. Dit had alles te maken met een controversiële gelijkmaker van Iago Aspas, die doel trof met een fraai hakje. De positionering van de voeten van beide spelers maakte via videobewijs duidelijk dat van buitenspel geen sprake was, waarna de treffer alsnog werd goedgekeurd.

Dankzij de late ontwikkelingen moest Marokko genoeg nemen met de vierde plaats in Groep B. De verwachtingen lagen in eerste instantie een stuk hoger, maar eenmaal in Rusland aangekomen zat het vooral tegen. Dit alles zorgde voor meer en meer frustratie. Alles bij elkaar was het maar goed dat er na zo'n 97 minuten werd afgefloten, vlak voordat het uitdraaide op een kaartenfestijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >