Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berichtgeving rond AS Roma en Ziyech waait over uit Italië

Er zijn de laatste dagen genoeg berichten in Italiaanse media verschenen over Hakim Ziyech. Maar nu wordt het echt interessant, want die berichtgeving is overgewaaid naar Nederland. AS Roma zit op het vinkentouw voor de spelmaker.

04 juni 2018 - 10:34
UsershyraDesktopajax_dataimagesc19b99ba1509ecd685107ec411b39575_normal
Ziyech staat hoog op het lijstje van superscout Monchi. © Pro Shots

Ziyech wordt eigenlijk al zeker een jaar gelinkt aan AS Roma, maar concreet werd de interesse tot dusver niet. Toch lijkt het erop dat we de concreet-o-meter erbij kunnen pakken en een stand van 75 procent aflezen, want De Telegraaf doet nu ook mee.

Als De Telegraaf iets meldt over transferzaken kun je er vanuit gaan dat er op z’n minst een stevige kern van waarheid in zit, zeker als eerdere berichtgeving uit Italië op die manier ook nog eens wordt bevestigd.

AS Roma heeft zijn scouting aardig op orde sinds de komst van Monchi. Hij stelde jaar in, jaar uit een nieuwe selectie samen voor Sevilla en won met de club diverse keren de Europa League. Dit zorgde voor belangstelling in de Italiaanse hoofdstad.

De naam van de 25-jarige Ziyech prijkt deze zomer op het lijstje van Monchi. Ajax is dit weekeinde door de halvefinalist van de Champions League op de hoogte gesteld van het voornemen om Ziyech vast te leggen, schrijft de wakkere krant. De zaakwaarnemer van Ziyech is al in Rome op bezoek geweest.

De transferwaarde van Ziyech wordt op dik 30 miljoen euro geschat. In dat geval gaat Ajax flinke winst maken op de verkoop van zijn spelmaker. Ziyech kwam twee jaar terug voor zo’n 11 miljoen euro over van FC Twente. Hij stelt inmiddels uitgeleerd te zijn in de eredivisie.

Ziyech stelde zelf recent nog dat hij slechts bij Ajax vertrekt als het complete plaatje klopt. Het plaatje van AS Roma lijkt te kloppen. Sowieso prijkte de ‘Giallorossi’ op een lijstje met clubs die geschikt lijken voor Ziyech.

We zijn benieuwd naar de volgende ontwikkelingen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >