Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Begeerde Tadic had alleen maar oog voor Ajax

Dusan Tadic naar Ajax, het is gewoon echt waar. Veel supporters namen het gerucht niet eens serieus omdat het te mooi was om waar te zijn, maar het is gewoon rond. Alles erop en eraan. Tadic stelt dat het altijd een droom is geweest om het Ajaxshirt te dragen.

28 juni 2018 - 10:19
UsershyraDesktopajax_dataimages0ec0a33ebc37f8b5eb1add3365716812_normal
Tadich houdt er nogal van om zijn shirt uit te trekken. © Pro Shots

De Servische aanvaller heeft een verleden in de eredivisie, maar niet in Amsterdam. Hij speelde eerder voor FC Groningen en FC Twente en heeft de clubs anno nu zo’n beetje voor het uitkiezen en zijn keuze valt op Ajax.

“Ik hoorde dat het allemaal rond was,” reageert de WK-ganger na de nederlaag tegen Brazilie (2-0) in gesprek met De Telegraaf. “Ik ben er ontzettend blij mee. Ajax hoort bij de vijftien tot twintig grootste clubs van de wereld.”

Ajax betaalt zo’n 13,7 miljoen euro aan Southampton, al is er een vermoeden dat je hierbij nog een bedrag kunt optellen dat op de rekening van Tadic wordt gestort. Eindelijk kiest de club ervoor om te investeren in kwaliteit en niet in potentie.

De verwachtingen zijn dus hoog, maar dat is voor Tadic geen enkel probleem. “Ik wil titels winnen en Champions League spelen, de club en ik kunnen elkaar helpen. Er waren veel aanbiedingen en ik had verschillende mogelijkheden, maar het is een droom om voor Ajax te spelen. En mijn gezin had het in Nederland fijn.”

Het Servië van Tadic overleefde de groepsfase op het WK niet. Dit geeft Ajax wat lucht omdat de aanwinst nog eventjes op vakantie kan voordat hij zich – gebruind en wel – meldt in Amsterdam. Zo is er wat tijd om de batterij op te laden en daarna te knallen.

Tadic weet dat veel ogen op hem gericht zijn, omdat hij kwaliteit ook nog eens koppelt aan de nodige ervaring. Die ervaring is een tweede, belangrijke reden waarom Ajax hem maar wat graag wilde hebben.

“Ik denk dat het altijd goed is om een mix te hebben van ervaren spelers en jonge talenten,” stelt Tadic. “Talenten kunnen veel baat hebben bij de ervaring die ik meeneem. Op welke positie ik speel, maakt me niet uit. Als ik met doelpunten, assists en mijn spel maar belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >