Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Basisklant Schöne speelt met Denen gelijk tegen Australië

Met Lasse Schöne in de startopstelling en Kasper Dolberg op de bank heeft Denemarken zijn tweede WK-wedstrijd gelijkgespeeld. Na eerder Peru (1-0) te hebben verslagen, bleef het tegen Australië steken op 1-1.

21 juni 2018 - 15:49
UsershyraDesktopajax_dataimagesd038af8ec1b65dffb2a0303206459485_normal
Schöne kon de Denen ook niet aan drie punten helpen. © Pro Shots

De Denen kwamen al vroeg en uitermate fraai op 1-0 via een wonderschone treffer van Eriksen. De voormalig Ajacied werd op de rand van de zestienmeterlijn handig gevonden door Nicolai Jørgensen, twijfelde geen moment en pegelde de bal met links kiezelhard tegen de touwen.

De ploeg van Schöne vergat echter door te drukken en liet Australië terug in de wedstrijd komen, al moest de videoscheidsrechter daarvoor wel handelend optreden. Yussuf Poulsen maakte hands in het strafschopgebied. Na het zien van de beelden gebaarde arbiter Antonio Mateu resoluut: penalty. Mile Jedinak faalde niet en schoot de verdiende gelijkmaker keurig achter Kasper Schmeichel.

Na rust ging de strijd tamelijk gelijk op en bleef het tot het eindsignaal spannend. Dat zag ook Dolberg vanuit de dug-out. Hoewel Jørgensen halverwege de tweede helft naar de kant werd gehaald, bleef de Ajacied zitvlees kweken. Niet hij, maar de andere spits in de persoon van de boomlange Andreas Cornelius, kwam binnen de lijnen.

Gescoord werd er uiteindelijk niet meer, waardoor Denemarken na twee duels op vier punten staat. De Scandinaviërs spelen dinsdag 26 juni hun laatste groepswedstrijd tegen Frankrijk, waarbij ze plaatsing voor de achtste finales volledig in eigen hand hebben.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >