Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Alleen nog spelers jonger dan 23 jaar in Jong Ajax

Het is tijd voor onze vaste portie ophef rondom Jong Ajax in de Jupiler League. Er gaan weer eens wat regels veranderen. Zo mogen er volgend seizoen alleen spelers jonger dan 23 jaar namens Jong Ajax op het veld verschijnen.

06 juni 2018 - 16:10
UsershyraDesktopajax_dataimages9851aa78b0c049034a762d9b342893f6_normal
Jong Ajax wordt volgend seizoen enigszins beperkt in de Jupiler League. © Pro Shots

De deelname van de beloftenploeg aan de Jupiler League houdt al vanaf het eerste moment de gemoederen bezig en eens in de zo veel tijd laait de storm weer op. Kampioen worden voldoet uitstekend aan de voorwaarden voor tegenwind.

Hoewel Jong Ajax zeker geen kampioen werd door leentjebuur te spelen bij het eerste elftal, steekt het de concurrentie wel dat er maar liefst 45 spelers werden ingezet. Dit wordt volgend seizoen enigszins beperkt.

Spelers die hun 23ste verjaardag hebben gevierd, mogen niet meer uitkomen voor Jong Ajax. Dit is voorlopig het enige concrete resultaat van vergaderen, vergaderen en tussendoor een beetje koffie drinken door alle betaald voetbalclubs onderling.

Er is nog altijd geen klap gegeven op het verbod van kunstgras in de eredivisie of de competitie-opzet, zo weet Voetbal International, maar dit is dus geregeld. Het komt erop neer dat spelers als Kostas Lamprou en Siem de Jong niet meer met Jong Ajax mogen meedoen.

Ook voor geblesseerde spelers ouder dan 23 jaar die hun rentree willen maken, is een potje Jong Ajax vanaf nu uit den boze. Hiervoor moeten dus andere oplossingen worden gezocht. Overigens is er al een regel van kracht dat je na vijftien optredens in het eerste elftal niet meer voor Jong Ajax mag spelen.

De bondsvergadering van de KNVB moet de leeftijdsgrens nog wel bekrachtigen. Naar verwachting lukt dit zonder veel problemen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >