Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxtarget Tadic en Servië houden Groep E spannend

Het Servië van Ajaxdoelwit Dusan Tadic kon zich vrijdag al plaatsen voor de achtste finales van het WK, maar de ploeg verspeelde een vroege voorsprong tegen Zwitersland. Het werd 1-2, waardoor het ongemeen spannend blijft in Groep E. Ondanks het verlies liet Tadic zien dat hij het huidige Ajax van een enorme kwaliteitsimpuls zou voorzien.

22 juni 2018 - 21:52
UsershyraDesktopajax_dataimages4d9d4b927d34c18d34e0d9f3ca357751_normal-1
Tadic liet bij vlagen fraaie dingen zien! © Pro Shots

Nu Tadic persoonlijk rond lijkt met Ajax, is het aardig om de Serviër nauwlettender te volgen op het WK. De komst van Tadic lijkt een kwestie van tijd. Directeur spelersbeleid Marc Overmars is in elk geval bereid de gelimiteerde transfersom van 17.1 miljoen euro te transfereren naar de bankrekening van Southampton.

De Servische ploeg begon werkelijk uitstekend aan de wedstrijd en daar had Tadic een flink aandeel in. Hij liet al in de vijfde minuut een heerlijke voorzet van zijn linkervoet vertrekken. De bal landde via een tussenstop op het hoofd van Alexander Mitrovic keurig in het Zwitserse doelnet: 1-0.

Zwitserland leek na die snelle tik even flink van slag, maar de ploeg voetbalde zich gedurende de eerste helft toch heel aardig terug in de wedstrijd. Zo ontstond een fijne wedstrijd om naar te kijken. Tadic opereerde vanaf rechts en liet regelmatig fraaie en enthousiasmerende dingen zien. Zijn voorzetten, schoten en acties waren vrijwel allemaal even dreigend.

Zo snel als Servië in de eerste helft doel trof, zo rap trok Zwitserland de boel weer naar een gelijke stand in het tweede bedrijf. Al na een minuut of zeven na de thee pegelde Granit Shaka de 1-1 tegen de touwen. Hij deed dit vanaf een metertje of negentien. Een paar minuten later kwam Servië met de schrik vrij toen Xherdan Shaqiri de bal fabuleus op de lat krulde.

Vervolgens ontspon zich een boeiend schouwspel, waarbij het kwartje alle kanten kon opvallen. De toeschouwers kregen waar voor hun geld en zagen een spannende pot voetbal die op en neer ging. Kansen waren er genoeg en vlak voor tijd was het Shaqiri die toch nog een 1-2-eindstand op het scorebord toverde.

Servië speelt woensdag 27 juni zijn laatste groepswedstrijd tegen het tot dusver nog wat teleurstellende Brazilië. Dat wordt sowieso een knaller. Duidelijk is dat Tadic en zijn ploeggenoten vol aan de bak moeten om alsnog de achtste finales veilig te stellen. Winst op Neymar en consorten is daarvoor noodzakelijk. 

Hoe dan ook is het nog even afwachten wanneer de international zich daadwerkelijk in Amsterdam kan melden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >