Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil alles doen tot goede regeling over Nouri te komen

Ajax had het al aangekondigd en blijft van plan om zijn woorden na te komen. Als blijkt dat de club aansprakelijk is, dan wordt al het mogelijke gedaan om goed voor Abdelhak Nouri te zorgen. Edwin van der Sar herhaalde dat deze belofte nog steeds overeind staat.

25 juni 2018 - 20:24
UsershyraDesktopajax_dataimagese4a1efc694d1fe4c52667c2fb3615ba8_normal
Er volgt nieuw overleg tussen Ajax en de familie Nouri. © Pro Shots

Van der Sar had maandag een zware taak. Hij gaf namens de club toe dat Nouri direct na het in elkaar zakken geen adequate medische hulp heeft ontvangen. Ajax was lange tijd een andere mening toegedaan, maar wijzigde zijn standpunt op basis van verse informatie.

Ajax neemt alsnog de aansprakelijkheid op zich en ook de gevolgen ervan. Van der Sar bood namens de club zijn verontschuldigingen aan voor het feit dat de club zo laat pas van standpunt wijzigde. Dit alles gebeurde niet ‘te laat’, het duurde wel ‘te lang’.

Van der Sar bracht de excuses persoonlijk over aan de familie van Nouri en binnenkort volgt een nieuw overleg. “Het gaat er nu om dat wij dat doen wat nodig is om invulling te geven aan de verantwoordelijkheid die wij hebben als club maar zeker ook als mens, als collega’s en vrienden van Appie.”

“Wij willen dit op een goede manier oplossen en daar is alles nu op gericht. De inzet van de arbitragezaak was of we op het veld adequaat hebben gehandeld. Dat is dus niet zo en daarvoor nemen wij uiteraard de aansprakelijkheid op ons. Wij hebben eerder ook aan de familie beloofd dat wanneer blijkt dat wij fout zitten, wij de verantwoordelijkheid gaan nemen.”

Het is hiermee niet uitgesloten dat een arbitragezaak tussen de familie Nouri en Ajax van de baan is, maar er is nu wel een grote stap in de juiste richting gezet. “Tot welke regeling dit precies gaat leiden, is iets wat we nu eerst met de familie gaan bespreken,” stelde Van der Sar.

“Ik wil nogmaals namens Ajax onze heel diepe verontschuldigingen aanbieden aan Abdelhak, zijn familie en naasten. Het moet vreselijk frustrerend zijn geweest dat het zo lang heeft geduurd dat onze lezingen uiteen liepen, bovenop het verdriet van wat Abdelhak is overkomen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >