Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verkoopt AS Roma ‘no idioti’ inzake Kluivert

Oké, oké, het stukje Italiaans in bovenstaande kop is een stukje dichterlijke vrijheid onzerzijds, maar we kunnen ons voorstellen dat dit ongeveer de gedachte was van Marc Overmars toen AS Roma een voorstel van tien miljoen euro op tafel legde voor Justin Kluivert.

06 juni 2018 - 08:43
UsershyraDesktopajax_dataimages3624cc0e0a9000c62dbd18d9bdc200b3_normal
Och Justin, waarom al zo snel vertrekken? © De Brouwer

Tenminste, dat is het bedrag waar De Telegraaf over schrijft. De Italiaanse club, die ook op het vinkentouw zit voor Hakim Ziyech, heeft zich officieel bij Ajax gemeld voor de 19-jarige Kluivert, zo weet de wakkere krant van Nederland. Het bod van tien miljoen euro kan echter niet serieus worden genomen. En terecht.

Hoewel de aan een vertrekwens lijdende Kluivert nog slechts een contract voor een jaar heeft, betekent dat nog niet dat Ajax gelijk hapt bij het eerste beste bod. Er moet wel echt serieus geld bij wil er een goed gesprek mogelijk zijn tussen de Italianen en Overmars. Voor dit offer kun je als Ajax zijnde beter een statement maken. Dat is meer waard.

Ajax wil zo veel mogelijk baas in eigen huis blijven en waar het kan een signaal afgeven dat de club achter het stuur zit. Dat is nog lastig zat, maar bij een bod van slechts tien miljoen euro voor Kluivert is het natuurlijk makkelijk ‘nee’ verkopen.

Het zou ook naar andere spelers in de selectie een verkeerd signaal zijn en bovendien is de rappe aanvaller wel voor meer geld te slijten. Het is spannend om te volgen bij welk offer Ajax wel overstag gaat. Overigens is Kluivert volgens Italiaanse media persoonlijk al rond met de Romeinen.

Het is even afwachten hoe het nu verder gaat. Wellicht komen AS Roma en Ajax nog dichter tot elkaar en komt er nog een niet te weigeren bod op tafel voor een heus ‘Kluivert-Ziyech feestpakket’.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >