Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verblijft tijdens winter in ‘the sunshine state’ Florida

De voorbereiding op seizoen 2018/2019 is nog maar net gestart, maar De Telegraaf weet al dat Ajax in januari overwintert in het warme Florida, waar het van 5 tot 12 januari een trainingskamp opzet.

19 juni 2018 - 09:30
UsershyraDesktopajax_dataimages4172d1bf99abc87806df278ce65d7ff4_normal
Siem was er al eens bij tijdens een VS-oefentrip. © Ajax Images

Afgelopen seizoen overwinterde Ajax nog in de Portugese Algarve, waar de toen nieuwe trainer Erik ten Hag voor het eerst echt kon werken met zijn ploeg. Komend seizoen zoekt Ajax het dus wat verder weg in Orlando met al zijn pretparken.

Vermoedelijk zien de spelers maar weinig van al die gekkigheid, aangezien Ajax twee oefenduels speelt die de ploeg zomaar de Florida Cup kunnen opleveren. Woensdag 9 januari staat een wedstrijd tegen een Braziliaanse topclub op de rol. De Telegraaf vermoedt dat het hier om Sao Paulo gaat.

Zaterdag 12 januari zou Wolfsburg de opponent kunnen zijn. Dat zou een weerzien met Riechedly Bazoer betekenen. De organisatie van de Florida Cup probeerde de Amsterdammers al eerder te strikken, maar het is nu dan ook echt gelukt.

Een van de Ajacieden in de huidige selectie was eerder al met Ajax op oefentrip in Amerika. Siem de Jong was present toen Ajax in 2011 onder leiding van Frank de Boer enkele oefenduels speelde in the US of A. Kampioen Ajax werkte toen wedstrijdjes af tegen DC United (2-1-zege) en de Portland Timbers (2-0-zege).

Komend seizoen strijkt Ajax dus al tijdens de winter neer in de Verenigde Staten. De Amsterdammers keren zondag 13 januari terug naar Nederland, waar de ploeg een week later de competitie in de Arena hervat tegen sc Heerenveen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >