Nieuws

Ajax sluit trainingskamp af met ruime zege op Lippstad

De Ajacieden beginnen maandag met een goed gevoel aan de derde trainingsweek. De trainingsweek in Klosterpforte werd afgesloten met ruime winst op de Duitse laagvlieger SV Lippstad: 9-0.

30 juni 2018 - 14:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesf857a70f7dab04f41a0fff8600f2c021_normal
Labyad was tweemaal trefzeker. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

SV Lippstadt 08 acteerde afgelopen seizoen twee niveaus lager dan Ajax’ eerdere sparringpartner deze week; Preußen Münster. Waar de ploeg van Erik ten Hag de eerste wedstrijd met 3-1 verloor, bleek SV Lippstadt geen al te geduchte opponent.

Liet de staf afgelopen dinsdag nog 22 spelers een helftje spelen, in de tweede wedstrijd van de trainingsweek werden de minuten selectiever verdeeld. Enkele spelers maakten 45 minuten (Onana, Kristensen, Wöber, Mazraoui en Huntelaar), anderen een uur (De Ligt, Bakker, Eiting, Neres en Labyad) en een derde groep kwam dertig minuten in actie (Botman, Bakboord, De Wit, Nunnely en Lang). Voor Onana waren het zijn eerste minuten van het seizoen.

Het te verwachten kwaliteitsverschil werd na een kleine twintig minuten spelen ook wel duidelijk. Ajax creëerde veel kansen, met name via de rechtervleugel, waar David Neres het geregeld op zijn heupen had. Ajax zette de Duitsers vanaf het eerste fluitsignaal vast en na enkele mooie aanvallen die spaak liepen, nam de ploeg na twintig minuten snel afstand.

Binnen vijf minuten lag de bal drie keer in het netje. Hoogtepunt was de assist van David Neres bij de openingstreffer. Met een moeilijke maar fraaie hakbal bood de Braziliaan zijn ploeggenoot Noussair Mazraoui een niet te missen kans.

In de tweede helft van het voor supporters besloten oefenduel stond er wederom een jeugdig elftal in het veld, waarbij vooral invaller Dani de Wit opviel door in dertien minuten een zuivere hattrick te maken.

Ajax traint de komende week weer in Amsterdam en speelt dan op zaterdag 7 juli twee oefenduels tegen FC Nordsjaelland en Steaua Boekarest. Vervolgens wacht op vrijdag 13 juli Anderlecht in het Olympisch Stadion alvorens de selectie afreist voor een besloten trainingskamp in Engeland.

Ajax in de eerste helft: Onana; Kristensen, De Ligt, Wöber, Bakker; Mazraoui, Eiting, Labyad; Neres, Huntelaar, Bandé.

Ajax in de tweede helft: Van Leer; Orejuela, Schuurs, De Ligt (60. Botman), Bakker (60. Bakboord); Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting (60. De Wit); Neres (60. Nunnely), Sierhuis, Labyad (60. Lang).

Scoreverloop: 23. 1-0. Mazraoui, 24. 2-0. Labyad, 29. 3-0. Huntelaar, 34. 4-0. Huntelaar, 45. 5-0 Mazraoui, 51. 6-0. Labyad. 63. 7-0. De Wit, 70. 8-0. De Wit, 73. 9-0. De Wit.