Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax passeert grens van 40.000 verkochte seizoenkaarten

Ook deze zomer is het Ajax gelukt om 40.000 seizoenkaarten aan de man te brengen. Het lijkt erop dat de kunst niet zozeer is om een jaarkaart te verkopen, maar om te zorgen dat deze ook tweewekelijks wordt gebruikt.

11 juni 2018 - 14:01
UsershyraDesktopajax_dataimages2d8856d58ad00b0ea66bcc59e13a9a17_normal
Hopelijk zien we volle tribunes en kunnen we geregeld juichen! © Sjoerd Tullenaar

Het is altijd weer een mooie dag als Ajax de grens van 40.000 seizoenkaarten passeert. Veel meer seizoenkaarten verkopen is ook niet mogelijk, al stopte de teller in de zomer van 2017 pas voorbij de 42.000. Het succesvolle Europese avontuur werkte als magneet.

Het is en blijft even afwachten of dit record in de komende weken nog wordt gebroken. Als jij aast op een seizoenkaart, doe je er verstandig aan om snel een stoel uit te kiezen. Zo veel smaken zijn er immers niet meer beschikbaar.

Er zijn nog enkele stoelen vrij op plekken als eerste en tweede ring oost, plus tweede ring zuid, maar dat kan kort na publicatie van dit bericht alweer anders zijn. De kans op twee stoelen naast elkaar op genoemde vakken, lijkt minimaal.

Op duurdere plekken als eerste en tweede ring oost – deze vakken bevinden zich op de lange zijde – is meer capaciteit beschikbaar, maar het houdt allemaal niet over. Dat is een goed teken, zelfs na een slecht seizoen is Ajax blijkbaar nog behoorlijk in trek.

Hopelijk blijkt dit niet alleen tijdens de seizoenkaartverkoop, maar ook uit de opkomst als er straks daadwerkelijk wordt gevoetbald. De laatste jaren wordt de ‘uitverkochte’ Johan Cruijff Arena helaas gekenmerkt door lege plekken.

Dit heeft enerzijds te maken met het tegenvallende spel en soms vertroebelde uitzicht op de landstitel, aan de andere kant mag je verwachten dat een seizoenkaarthouder regelmatig komt opdagen. Dit alles onder het mom ‘eens Ajacied, altijd Ajacied’.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >