Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax krijgt lesje in effectiviteit van Preußen Münster

Ajax heeft de besloten oefenwedstrijd tegen het Duitse Preußen Münster met 3-1 verloren. De Amsterdammers speelden vooral voor rust goed voetbal, maar hadden na rust geen antwoord op de snelle uitbraken van de opponent, die actief is in de derde Bundesliga.

26 juni 2018 - 15:19
UsershyraDesktopajax_dataimages8a0c75fe6b8f0207686c98bd1be5f541_normal
Het enige Ajaxdoelpunt werd gemaakt door Kristensen. © Pro Shots

Door Sander Zeldenrijk

Op de tweede dag van het trainingskamp in Klosterpforte liet Erik ten Hag twee verschillende elftallen aantreden tegen de Duitsers. Preußen Münster bleek een tamelijk lastig ploegje dat geregeld het randje van het toelaatbare opzocht. Bovendien waren de Duitsers al verder in de voorbereiding en hadden de groen-zwarten al twee oefenduels in de benen.  

Desondanks was Ajax in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg het via Klaas Jan Huntelaar (bal van de lijn) en Zakaria Labyad twee goede kansen om al in het eerste kwartier op voorsprong te komen. De Duitsers, die enkele keren gevaarlijk voor het doel kwamen vanuit een snelle omschakeling, openden echter de score via Kevin Rodrigues.

Ajax stelde in het vervolg snel orde op zaken via Rasmus Kristensen die de bal na een combinatie met enig geluk achter doelman Oliver Schnitzler schoot. De Amsterdammers dicteerden na die verdiende gelijkmaker het spel en legden enkele fraaie aanvallen op de mat. Zo kreeg Ryan Gravenberch een mooie kans na een goede inspeelpass van Max Wöber op de direct kaatsende Labyad. De pas zestienjarige Ajacied - die een goede helft speelde - kreeg de bal echter niet in het net.

In de tweede helft stuurde Ten Hag een geheel nieuw elftal de wei in dat zich nog het meest liet vergelijken met het Jong Ajax van afgelopen seizoen. Met Ché Nunnely en Nicolas Kühn op de vleugels trok Ajax de opwaartse lijn van de eerste helft aanvankelijk goed door. Het grootste gevaar kwam echter niet uit goed uitgespeelde aanvallen, maar via twee afstandsschoten van Jurgen Ekkelenkamp.

Net als in de eerste helft was de eerste echte uitbraak van Preußen Münster meteen raak, waardoor Ajax na een uur spelen opnieuw tegen een achterstand aankeek na een treffer van Tobias Rühle. Ajax voetbalde, maar de strijdlustige en fysiek sterke opponent kon eenvoudig mee in het doorgaans hoge tempo. Sterker nog, de Duitsers vergrootten de voorsprong zelfs nog naar 3-1 via Lucas Cueto.

Richting de slotfase kregen de Ajacieden het lastiger en kwam er bij Kaj Sierhuis wat frustratie naar boven, nadat hij opnieuw geen strafschop kreeg. Zijn uitbarsting kwam hem op een gele kaart te staan.

Voor de Ajacieden staat er deze week wellicht nog een afsluitend oefenduel gepland op de slotdag van het trainingskamp in Duitsland, maar een opponent is hiervoor nog niet gevonden.

Opstelling Ajax eerste helft: Van Leer; Kristensen, De Ligt ©, Wöber, Bakker; Eiting, Gravenberch, Labyad, Neres, Huntelaar, Bandé.
Opstelling Ajax tweede helft: Lamprou ©; Mazraoui, Schuurs, Botman, Orejuela; De Wit, Ekkelenkamp, Bijleveld; Nunnely, Sierhuis, Kühn.

Gele kaart: Mazraoui, Sierhuis.

Preußen Münster - Ajax 3-1 (1-1)
19. 1-0 Rodrigues
26. 1-1 Kristensen
60. 2-1 Rühle
74. 3-1 Cueto

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >