Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax erkent fouten bij eerste behandeling Nouri

Ajax heeft erkend dat de behandeling van Abdelhak Nouri direct na het in elkaar zakken niet adequaat is geweest. Dit vertelde een geëmotioneerde Edwin van der Sar maandag tijdens een ingelaste persconferentie. Sar biedt namens de club diepe verontschuldigingen aan bij de familie Nouri.

25 juni 2018 - 16:54
UsershyraDesktopajax_dataimagescb831283351a07b77109b2824d697167_normal

Tot dusver stond Ajax op het standpunt dat Nouri adequate zorg ontving nadat hij in elkaar was gezakt. Dit standpunt is herzien na het uitvoeren van een third opinion. Hieruit bleek dat er te laat is overgegaan tot reanimatie, omdat men onvoldoende was gericht op het meten van de hartslag.

De focus lag lange tijd op het vrijmaken van de ademweg van Nouri. Feit is dat de aanwezige defibrillator eerder ingezet had moeten worden om een beter beeld van de situatie te krijgen.

Toen de situatie na het vrijmaken van de ademweg van Nouri niet verbeterde had een moment van reflectie ingelast moeten worden. Dat is niet gebeurd. Wie weet had het anders kunnen aflopen als Nouri wel adequaat was verzorgd, maar een garantie hierop bestaat niet.

“Laat ik op dit moment zeggen: als er iemand is geweest die Appie op dat moment de meest adequate zorg had willen geven, dan waren dat de verzorgers om hem heen wel,” lichtte Van der Sar toe.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >