Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Advocaat Nouri stelt dat Ajaxspelers 'gevaar lopen'

Feit is helaas dat Ajax en de familie Nouri elkaar binnenkort tegenkomen bij de arbitragecommissie van de KNVB. Feit is helaas ook dat er via de media met modder wordt gegooid omdat beide partijen het nu eenmaal oneens zijn.

04 juni 2018 - 14:38
UsershyraDesktopajax_dataimagesf09be9938aa5b7db575828b07ec1bcd0_normal
Als advocaten het woord krijgen, is dat altijd een beetje jammer. © Pro Shots

Het is kwalijk om te moeten horen dat Ajax via de media moest vernemen dat de familie Nouri besloot om de club aansprakelijk te stellen. En zo gebeurt er maandag nog wel meer kwalijks. Er worden grote woorden gebruikt.

Het is goed dat wordt uitgezocht wat er precies met Nouri is gebeurd en voorgevallen, zeker als je hoort dat er dingen niet goed zouden zijn gegaan. Het is ook goed dat Ajax stelt zijn verantwoordelijkheid te nemen, als straks blijkt dat de club aansprakelijk is.

Het is minder fijn dat de advocaat van de familie Nouri, John Beer, ook wat dingen in Het Parool mag roepen waarbij je vraagtekens kunt plaatsen. “De familie kan er niet mee leven dat Ajax denkt dat het zo wel goed is,” klinkt het nog begrijpelijkerwijs.

“De spelers zijn nog steeds in gevaar. Ajax moet erkennen dat er fouten zijn gemaakt en dat ze het anders moeten doen als er weer een speler zou neergaan,” vervolgt Beer en dat klinkt toch een stuk minder netjes. Hij stelt dat te laat een defibrillator is gebruikt toen Nouri in elkaar zakte.

De familie Nouri hoopt na een uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB op financiële compensatie. Ajax zou een vergoeding moeten betalen voor de inkomsten die Nouri is misgelopen, omdat zijn loopbaan als voetballer nooit wordt zoals gedroomd.

Zoiets is natuurlijk glad ijs. Hoe ver had Nouri kunnen komen? Dat is een vraag waarop onmogelijk antwoord valt te geven. Sterker nog, Peter Bosz liet zich ontvallen dat hij niet zeker weet of Nouri wel echt zou doorbreken bij Ajax.

En er speelt nog iets. Wat is nu precies het beste voor Nouri? Daarover bestaat net zo goed onenigheid tussen club en familie. “Het is de hoop dat Nouri ooit naar huis kan komen, maar daar is dan aangepaste woonvoorziening voor nodig,” aldus Beer. “De familie wil ook dat voor Nouri therapieën beschikbaar komen die niet vergoed worden.”

Ajax stelt met de familie in contact te staan met onder meer als doel om op juiste wijze invulling te kunnen geven aan de huisvesting en zorg die Nouri nodig heeft. Er zijn over en weer diverse voorstellen gedaan, maar overeenstemming kwam er vooralsnog niet.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >