Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Adviseurs Ajax vinden club niet aansprakelijk rondom Nouri

Wie is er aansprakelijk voor de trieste gebeurtenissen rondom Abdelhak Nouri? Dat is het grote twistpunt in de discussie tussen de familie Nouri en Ajax. Beide partijen komen er niet uit en daarom zet de familie nu de stap richting de arbitragecommissie van de KNVB.

04 juni 2018 - 13:41
UsershyraDesktopajax_dataimages92475c32da516d3fcb0f35a54ff25cf7_normal
Als Ajax aansprakelijk blijkt, neemt de club zijn verantwoordelijkheid. © Pro Shots

Beide partijen komen maandag met eigen verklaringen, waarin meer uit de doeken wordt gedaan over hoe het nu verder moet. Ajax stelt dat het de nieuwe ontwikkelingen heeft vernomen vanuit de media. Linksom of rechtsom, dat is gewoon kwalijk.

Ajax kondigt ook alvast aan dat het vanzelfsprekend volle verantwoordelijkheid neemt, als vast komt te staan dat de club aansprakelijk is. Op dit moment vindt Ajax dat dit niet het geval is.

“Nadat alle beschikbaar gestelde informatie door Ajax is voorgelegd aan zijn externe juridische en medische adviseurs, zijn deze enkele maanden geleden tot de conclusie gekomen dat er op grond van die informatie geen reden is om aansprakelijkheid van de club aan te nemen,” stelt de club in een verklaring.

Sindsdien is Ajax geen nadere informatie beschikbaar gesteld, ook al is er door de familie van Nouri een eigen onderzoek uitgevoerd. Op basis van dit onderzoek zijn adviseurs van de familie een andere mening toegedaan en dus wordt een en ander voorgelegd aan de arbitragecommissie, een onafhankelijk instituut van de KNVB.

Een arbitragezaak kan binnen een maand of drie dienen, maar het is wel eventjes de vraag of de KNVB hiervoor de juiste partij is. Beschikken de leden van deze commissie over voldoende medische kennis om over de zaak-Nouri te kunnen oordelen?

Hoe dan ook heeft Ajax regelmatig contact met de familie Nouri, zo lezen we. Doel is om onder meer op juiste wijze invulling te kunnen geven aan de huisvesting en zorg die Nouri nodig heeft. Ook daarover zijn beide partijen het dus niet eens.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >