Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

'Sturm Graz! Of Sigma Olomouc, ook leuk'

Wacht even, ik ben even aan het juichen... Ja, sorry, daar ben ik weer. Ik moest even een vreugdesprongetje doen. Ik had namelijk wat te vieren: het seizoen is voorbij!

Door Niels Pach
07 mei 2018 - 10:05
UsershyraDesktopajax_dataimagesef417a89b977235b1cb1ecb8dd6a9e4c_normal

Eindelijk. Doei, klaar, afsluiten en vergeten die ellende. Stop voetbaljaar 2017/2018 maar in het bakje slechtste Ajaxseizoenen om het vervolgens ergens op te bergen waar we het nooit meer kunnen vinden.

Zo, nu we dat hebben afgesloten, is het tijd om vooruit te kijken. En ik ga het maar gewoon gelijk zeggen: ik heb zin in 2018/2019. We mogen met z’n allen weer hopen dat het nu allemaal een keer goed valt. Dat gevoel heb ik al een tijdje niet gehad, dus ik koester het maar.

Toch is dat niet de hoofdoorzaak van dat ik er zin in heb. Het komt vooral doordat mijn vrienden en ik nu eindelijk weer plannen kunnen maken voor Europese tripjes. Daarbij is Google je grootste vriend. Na wat speurwerk kon ik dit bericht naar mijn Ajaxvriendenappgroep sturen:

Heb even de mogelijke tegenstanders voor de voorronde opgezocht:

• Sturm Graz
• PAOK
• Slavia Praag/Sigma Olomouc/Jablonec
• Basaksehir/Fenerbahce/Besiktas/Galatasaray
• Basel

“Sturm Graz!!! PAOK kennen we nu wel, hè.”

Binnen een minuut kwam de eerste reactie: “Sturm Graz!!! PAOK kennen we nu wel, hè.”

Ik had inmiddels de smaak te pakken en zocht ik verder. Zo ontdekte ik dat Sigma Olomouc uit het oosten van Tsjechië komt en voetbalt in een miniversie van Stade Velodrome, maar dan zonder dak. Dat gooide ik in de appgroep, met als toevoeging: “Sigma Olomouc, ook leuk.”

Goed, de voorpret was begonnen. Maar het hoogtepunt van de Europese voorpret moest toen nog komen: een bezoek aan de website van coëfficientenkoning Bert Kassies. Want ik wilde wel eens weten welke ploegen een beschermde status hebben en welke niet.

Wat bleek: Ajax en Basel zitten in elk scenario in pot 1, Sturm Graz en de Tsjechen in alle gevallen in pot 2. Afhankelijk van welke Turkse ploeg zich plaatst, komt PAOK of die Turkse ploeg bij Ajax in het bakje. Maar Turkije en Griekenland hoeven allebei niet zo nodig van onze groep. Dus hoe het balletje in dat deel van Europa rolt, maakt ons niet veel uit.

Het is nu aftellen naar 19 juni, de dag van de loting. Ik heb er weer zin in. Gelukkig maar!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >