Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Kluivert moet maar elders logo’s kussen

In een volledig geregisseerd interview met de Volkskrant mocht Mino Raiola - via de bewegende mond van Justin Kluivert - uitleggen welk groot onrecht zijn pupil wordt aangedaan door Ajax. Een vertrek is, zoals altijd bij Raiola, de enige optie.

22 mei 2018 - 14:40
UsershyraDesktopajax_dataimages2494c8f6df16ac7671a00d95d1095135_normal-1

Ik was Kluiverts getalm over het wel of niet bijtekenen al een poosje beu, maar na het lezen van het stuk in de Volkskrant ben ik er wel echt helemaal klaar mee. Wat een ongekend jankverhaal, waarin puur gezocht wordt naar stokken om Ajax mee te slaan. De slachtofferrol waar de jonge aanvaller zich in laat positioneren is echt tenenkrommend.

Kluiverts ‘clubliefde’ heeft de grenzen van zijn bestaan kennelijk alweer bereikt. Samen met zijn zaakwaarnemer steekt hij de club, waar hij toch best veel aan heeft te danken, een aardig mes in de rug. Wekelijks stond hij in de basis en dan nog reppen over een gebrek aan vertrouwen en tal van andere zaken. Je moet maar durven. Kluivert en Raiola halen er werkelijk van alles bij, maar veel is zó gezocht.

Had de krant daar niet wat steviger op moeten doorvragen? Misschien wel. Mogelijk gaf de afweging om als eerste met het verhaal vanuit het kamp Kluivert/Raiola te kunnen komen de doorslag om de kritische pen even op te bergen, je te laten gebruiken en simpelweg te notuleren. Het is niet fout, maar de kritiek op het verhaal is ergens best te begrijpen.

Kluivert heeft een typische Ajaxbranie die mij normaal gesproken wel bevalt, maar dit alles wordt nu overschaduwd door gedoe.

Voor de talentvolle linksbuiten is het maar goed dat het seizoen is afgelopen, want als Hakim Ziyech en Joël Veltman al de nodige fluitconcerten te verduren krijgen, dan ben ik best benieuwd hoe een volle Johan Cruijff Arena nu zou reageren op Kluivert. Ik vermoed dat hij de volle laag zou krijgen als hij weer langs de tribunes rent, terwijl hij hartstochtelijk het clublogo kust en erop wijst.

De vraag is wat er nu staat te gebeuren. De soap is eigenlijk pas net begonnen. Maakt Ajax een heus statement richting andere jonge spelers door Kluivert een jaar op de tribune te zetten? Stelt Erik ten Hag hem gewoon op? Of kiest de club eieren voor zijn geld en gooit het de rotte appel het liefst zo snel mogelijk voor een mooi bedrag uit de fruitschaal?

Hoe dan ook is het echt zonde hoe het allemaal loopt. Ik had het graag anders gezien. Kluivert is wat mij betreft een fijne speler die bij vlagen laat zien wat hij in huis heeft. Die eerste aanname is echt heel goed en van zijn lichtvoetigheid, techniek, snelheid en schot kan ik echt genieten. Hij heeft een typische Ajaxbranie die mij normaal gesproken wel bevalt, maar dit alles wordt nu overschaduwd door gedoe.

Daarom snap ik mensen die hopen op een Boilesen-traject heel goed. Het voelt best lekker als jouw club eens zo’n statement maakt. Baas in eigen huis en zo. Maar toch, als Kluivert niet bij Ajax wil spelen en een club biedt een goed pak geld, ga dan ook maar gewoon. En het liefst zo snel mogelijk ook. Rust in de tent. Ga maar elders logo’s kussen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >