Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech wel in WK-selectie, Labyad niet, Mazraoui reserve

Marokko slaat het hele begrip voorselectie gewoon over en heeft direct zijn ploeg van 23 spelers openbaar gemaakt. Een aantal zaken valt op. Hakim Ziyech is uiteraard van de partij op het WK, maar Zakaria Labyad ontbreekt. En Noussair Mazraoui staat reserve.

17 mei 2018 - 17:17
UsershyraDesktopajax_dataimagesb822c6b0da45de36629c286d18274733_normal
Ziyech gaat sowieso, Mazraoui mag nog een beetje hopen op het WK. © Pro Shots

De verliezend finalist van de Afrika Cup reist met hoge verwachtingen af naar het WK in Rusland, maar de loting zat niet echt mee. Marokko stuit op Spanje, Portugal en Iran. De eerste wedstrijd is tegen Iran en wie weet wat een goede start oplevert…

Als spelmaker moet Ziyech voor die goede start zorgen en we komen wel meer bekende namen uit de eredivisie tegen, maar niet die van Labyad. De nieuwste aankoop van Ajax mocht onlangs spelen tegen Oezbekistan, maar valt buiten de selectie.

De groep van 23 is samengesteld door Hervé Renard. Hij heeft de aanvallend ingestelde middenvelder van FC Utrecht blijkbaar niet nodig. Labyad sprak bij zijn presentatie de hoop uit op het WK samen te spelen met Ziyech, maar dat komt er niet van.

Wie weet gaat Mazraoui wel naar het WK, al is die kans klein. Hij promoveerde dit seizoen van Jong Ajax naar de A-selectie en werd niet eerder opgeroepen voor het hoogste elftal van de ‘Leeuwen van de Atlas’.

Als er zich een blessure voordoet bij een middenvelder of rechtsback, kan het zomaar zijn dat Mazraoui alsnog wordt gebeld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >