Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech vond kritiek op zijn persoon wel degelijk moeilijk

Dat Hakim Ziyech dit seizoen een lastige verhouding met een deel van het publiek had, dat is geen nieuws. De wisselwerking tussen speler en tribunes liep verre van soepel, maar vaak haalde de spelmaker daar zijn schouders over op. Toch stak het hem wel degelijk, lezen we nu.

02 mei 2018 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesdf9f2a8cf8a987d2b61d3c698365ff74_normal
De kritieken kwamen bij Ziyech aan als 'een dreun'. © Ajax Images

Ajax’ nummer tien stelde veelvuldig dat kritiek op zijn persoon hem weinig deed. Toch lieten zijn gebaartjes en zijn houding richting supporters doorschemeren dat hij er wel degelijk flink door geraakt was. Dat dit ook echt zo was, gaf hij aan tijdens een gesprek met Ajax LIfe en Ajax.

“We weten allemaal dat ik niet altijd met gejuich ben ontvangen in de Arena,” stelt Ziyech. “Dat ik toch ben verkozen tot Speler van het Jaar had ik dus nooit verwacht. De kritieken op mij als persoon kwamen aan als een dreun. Als het een keer gebeurt, denk je: ‘vergeet het’. Na een tweede keer misschien ook nog wel, maar het hield aan. Dat ik toch door zo’n meerderheid ben verkozen tot beste speler is heel mooi.”

Echt in de spiegel kijken over zijn eigen rol in het geheel lijkt Ziyech niet te doen. Een deel van het Arenapubliek ging niet goed met de speler om, waar het overgrote deel van het publiek juist zijn waardering liet blijken. Daar wilde Ziyech echter nooit op ingaan en de trotse middenvelder behield een houding alsof de hele wereld tegen hem was. Dit was natuurlijk niet zo. Toch heeft Ziyech zeker een punt als hij zegt dat supporters spelers niet indvidueel moeten uitfluiten. Dat hoort niet.

Ziyech speelt zondag voor het allerlaatst in het Ajaxshirt. Nog slechts eenmaal kunnen we genieten van zijn mooie spel en dan gaat het Ajaxboek vermoedelijk definitief met een klap dicht. Gelukkig kijkt de wk-ganger niet louter met een slecht gevoel terug op zijn laatste Ajaxperiode.

“Ik denk natuurlijk het liefst aan de goede momenten van de afgelopen maanden. Dagen waarop alle ingrediënten aanwezig waren: Dat je je gelukkig voelt, dat er lol is in het team, dat de sfeer op de club goed is en dat je familie in de buurt is om er voor je te zijn. Het gaat steeds beter en ik voel me goed. Ik maak grappen in de kleedkamer zoals ik altijd heb gedaan. Ik vind het heel belangrijk dat we met elkaar kunnen lachen. Ik ben altijd wel bezig met kattenkwaad uithalen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >