Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech vertrekt alleen als het plaatje bij nieuwe club klopt

Hakim Ziyech wordt niet meer geprikkeld, hij is uitgeleerd. Als het even kan, vertrekt hij deze zomer bij Ajax. Een goed WK kan wonderen doen. Maar wat als de ideale club niet komt? Dan vindt hij het geen probleem om bij Ajax te blijven.

18 mei 2018 - 14:09
UsershyraDesktopajax_dataimagesaf9235e60eb9796e982415cb62fd856e_normal
We zijn erg benieuwd welke club er komt voor Ziyech. © Pro Shots

Ziyech stapte bij Andy in de auto voor een uitgebreid rondje door Amsterdam, maar hij maakte in aanloop naar het drukken en versturen van onze laatste krant van het seizoen ook tijd voor een interview met Ajax Life. Er viel genoeg te bespreken.

We weten van de haat/liefdeverhouding met de supporters, over steekpasses tegenover balverlies, over een nieuwe prikkel in een buitenlandse competitie, over uitgeleerd zijn na zes seizoenen eredivisie en ga zo maar door.

Dus wordt het tijd om over de toekomst te praten. Ziyech heeft eigenlijk geen reden om te blijven, behalve zijn contract, dat nog doorloopt tot 2021. “Ik ben daar vaak genoeg eerlijk over geweest: persoonlijk vind ik het tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken,” stipt de spelmaker nog maar eens aan tegenover Ajax Life.

“Ik ben inmiddels 25, heb weer twee jaar meer levenservaring. Alles wat is gebeurd, neem ik mee in mijn broekzak. Ik ben klaar om verder te kijken. Maar ook bij een volgende club moet het plaatje kloppen. Als dat niet zo is, blijf ik.”

Het lijkt er misschien op dat hij te popelen staat om Ajax te verlaten, om de club de rug toe te keren. Zo is het niet. “Ik heb in twee jaar een band opgebouwd met de spelers en mensen binnen de club. Dat zijn warme mensen. Natuurlijk ga ik ze missen. Je weet in de voetballerij dat je komt en je gaat. Daar wen je aan.”

We raden jullie natuurlijk aan om het volledige interview met Ziyech in onze krant te lezen, maar het is ook zeker interessant om een artikel van Remiqz te checken. Welke club kan Ziyech dat prima plaatje bieden? Als je zijn spel afzet tegen het idee van clubs, dan kun je denken aan ploegen als AS Roma, Borussia Dortmund en Olympique Lyon. Check hier de shortlist.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >