Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech over Nouri: ‘het verdriet zal altijd blijven’

Het lijkt haast zeker dat Hakim Ziyech zondag zijn laatste wedstrijd voor Ajax speelt. In zijn ‘afscheidsinterview’ met het AD blikt hij alvast terug op seizoen 2017/2018, een compilatie waarin het leed rondom Abdelhak Nouri niet kan ontbreken.

05 mei 2018 - 12:55
UsershyraDesktopajax_dataimages1398554fae28fb7cbd520d0fd47d9c03_normal
Een veelbewogen seizoen, in het bijzonder voor Ziyech. © Pro Shots

Er werd dit seizoen veel over Ziyech gepraat, zowel positief als negatief. De resultaten werden met argusogen bekeken. In de woorden van Ziyech klinkt dat er wellicht te snel aan de situatie van Nouri voorbijgegaan werd. "Na een paar weken gaat de buitenwereld weer over tot de orde van de dag. Al is het ook moeilijk voor een buitenstaander om je te verplaatsen in zo'n moeilijke situatie. Het verdriet zal altijd blijven."

Wat opvalt is dat Ziyech niet in de verleden tijd over Nouri praat. Nouri is nog steeds in zijn leven, “heel dicht bij mij.” De Marokkaans international gaat regelmatig langs in het ziekenhuis, maar praat dan niet. “Maar ik haal in mezelf wel alle mooie herinneringen naar boven.” Voordeel van het digitale tijdperk is dat veel van die herinneringen ook in pixels bewaard blijven. Ook Ziyech maakt hier dankbaar gebruik van. “Ik heb nog veel beelden van Appie en ik op mijn telefoon. Dat zijn beelden die ik koester en die ik op een apart schijfje heb gezet zodat ik ze altijd bij me kan hebben.”

Het Parool weet zaterdag te melden dat de toestand van Nouri nog altijd ongewijzigd is. “Nouri kan zelfstandig ademen, maar hij is niet aanspreekbaar en wordt gevoed met een sonde. De kans op herstel van cruciale hersenfuncties is nihil.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >