Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Publiekslieveling Zeefuik verhuist definitief naar Groningen

Transfernieuws! Of nou ja nieuws, meer een bevestiging van wat al een beetje in de pijplijn zat: FC Groningen neemt Deyovaisio Zeefuik definitief over van Ajax.

30 mei 2018 - 16:43
UsershyraDesktopajax_dataimagesfa437e55846620c9b830f857899ddeb3_normal
Zeefuik als speler van Groningen in actie tegen Ajax. © Pro Shots

De twintigjarige rechtsback tekent in de Euroborg een contract voor drie seizoenen. De ‘Trots van het Noorden’ huurde Zeefuik het afgelopen half jaar al van Ajax en bedong daarbij een eerste recht tot koop.

Via de berichten die wij hier wel eens doorkrijgen, zijn veel supporters van de groen-witten best tevreden over wat Zeefuik in dat half jaar liet zien en dus is een definitief verblijf van de verdediger daar ongetwijfeld goed nieuws. Groningen spreekt op de clubwebsite zelfs over ‘publiekslieveling Zeefuik’.

Zeefuik debuteerde in april 2017 in Ajax’ eerste elftal en kwam tot acht duels. De verdediger had bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2019, maar het zicht op speeltijd in Ajax 1 leek ver weg.  

Op het digitale huis van Groningen reageert manager technische zaken Ron Jans blij op de transfer: “Deyovaisio is een sterke, snelle, agressieve verdediger met een goed loopvermogen, die heeft aangetoond heel goed te passen bij de speelwijze en mentaliteit van Groningen. Hij groeide in korte tijd uit tot een vaste kracht in het eerste elftal en één van de publiekslievelingen van de ploeg.”

Of Zeefuik gevolgd wordt door Mateo Cassierra is nog even de vraag. Volgens de laatste berichten zijn de clubs en de Colombiaanse spits er wel zo'n beetje uit als het gaat over een verhuurperiode, maar het is nog even wachten op de officiële berichtgeving.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >