Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winst in eerste CL-voorronde levert Ajax alvast EL op

Het is zeker dat Ajax het seizoen afsluit als nummer twee van de eredivisie. Dus wordt het tijd ons te richten op de voorronde van de Champions League, maar we zien Ajax graag weer een groepsfase halen. Het eerste tweeluik overleven is al voldoende.

01 mei 2018 - 17:11
UsershyraDesktopajax_dataimagesa0ce4ef4a117f04d539fdf59c8afd434_normal
Ajax was dit seizoen al snel klaar op het Europese toneel en dat doet pijn... © Pro Shots

De Ajacieden waren vorig seizoen aan het einde van een roerige zomer niet opgewassen tegen Rosenborg BK, dat al halverwege de competitie was en in een lekker ritme zat. Als Ajax zijnde moet je dan nog steeds van een Noorse club kunnen winnen, maar goed.

Als het een beetje meezit, hoeft Ajax komende zomer geen directe strijd aan te gaan om een startbewijs voor een Europese groepsfase. De crux hierin zit ‘m in de aangepaste opzet van de voorronde van de Champions League.

Ajax stroomt in tijdens de tweede voorronde en om de groepsfase van de CL te halen, moet het in totaal drie voorronden zien te overleven. Dat wordt een zeer moeizame opgave, zoals we allemaal weten. Resultaten uit het verleden bieden ook weinig hoop.

We hopen volgend seizoen weer Europese avondjes te beleven in de Johan Cruijff Arena, want we weten hoe magisch die ook op donderdag kunnen zijn. Als Ajax de tweede voorronde van de Champions League overleeft, is het in ieder geval zeker van een startbewijs voor de Europa League.

“Teams eliminated in the league path third qualifying round and play-offs enter the UEFA Europa League group stage directly,” lezen we op het digitale thuis van de Uefa.

Als Ajax in de eerste CL-voorronde direct onderuit gaat, moet het nog twee voorronden winnend afsluiten voordat het meedoet aan de loting van de EL. We kunnen dus wel stellen dat het eerste Europese tweeluik nogal impact heeft op de rest van het seizoen.

De eerste wedstrijd van in de tweede CL-voorronde staat al dinsdag 24 of woensdag 25 juli op het programma, dus het is zaak om de selectie rap in orde te hebben. Ajax stuit op de nummer twee van Oostenrijk, Griekenland, Tsjechië, Turkije of Zwitserland.

Dat is pas duidelijk als alle competities zijn afgelopen. Ook weten we dan pas meer over een geplaatste status. Zodra er meer duidelijkheid komt, melden we dat direct.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >