Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever blij met blijk van waardering supporters

Ajax verlengde het contact van Nick Viergever niet en dus verlaat de verdediger Amsterdam om in de buurt van Eindhoven te gaan wonen. En te spelen, dat ook. Als Supportersvereniging Ajax laten we Viergever natuurlijk niet zonder traditionele fotolijst vertrekken.

09 mei 2018 - 14:52
UsershyraDesktopajax_dataimagesc7371e84b006e251b297939a2287f30b_normal
Viergever is oprecht blij met een cadeau namens de supporters. © Ajax Life

Samen met Mitchell Dijks nam Viergever voorafgaand aan het thuisduel met AZ al afscheid van de supporters op het veld van de Arena, maar hij maakte graag nog even tijd vrij om de lijst in ontvangst te nemen.

Bij het afscheid van Ajacieden is het een traditie dat wij de speler als Supportersvereniging Ajax een tastbare herinnering geven namens alle supporters. Dat doen we doorgaans in de vorm van een schilderijlijst, met daarin een collage van foto’s met mooie wedstrijdmomenten.

Dinsdag hadden we al eenzelfde moment met Dijks en vandaag troffen we Viergever op Sportpark De Toekomst. Uit handen van onze directeur Fabian Nagtzaam ontving de toekomstig PSV-speler een mooi geschenk voor aan de muur, als herinnering aan zijn Ajaxjaren.

De verdediger was oprecht blij met het aandenken en keek eens goed naar de plaatjes van zichzelf in Ajaxkleuren. “Ik waardeer dit cadeau echt ontzettend en vind het fijn dat ik mijn tijd bij Ajax zo kan afsluiten.”

Viergever hoeft niet lang na te denken als we hem vragen naar zijn hoogtepunten bij Ajax. “Dat was sowieso de Europese campagne. Lyon-uit, Schalke-uit... Laatst zag ik bij Fox Sports beelden terug over onze reis richting de finale in Stockholm. Ik kreeg weer kippenvel.” Een gevoel waar wij ons als supporters ongetwijfeld in herkennen. Het lijkt alweer zo lang geleden.

"Ik vond die honderdduizend man op het Museumplein ook zo bijzonder. Ik zag die beelden pas achterarf en besefte mij toen pas echt hoe bijzonder het allemaal was." Een dieptepunt in Amsterdamse dienst lepelt Viergever ook met groot gemak op, De Graafschap-uit op 8 mei 2016, waar Ajax op de slotdag alsnog het kampioenschap vergooide.

Viergever kwam in 2014 over van AZ en speelde 107 officiële duels in het shirt van Ajax en was daarin negen keer trefzeker, met die ene oh zo belangrijke treffer in Gelsenkirchen in ons collectieve geheugen gegrift.

Het ga je goed Nick. Succes bij je nieuwe club, maar zeker niet te veel!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >