Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vier zaken die opvielen voor en tijdens Al-Ahly - Ajax

Ajax besluit het seizoen echt compleet prijsloos. Het lukte de ploeg van Erik ten Hag niet om beslag te leggen op de zogeheten Champions Golden Cup. Al-Ahly was met 1-0 te sterk. De enige treffer kwam op naam van Salah Mohsen, die uit de draai knap raak mikte. De overwinning kwam de Egyptenaren stiekem ook wel het meest toe.

11 mei 2018 - 20:18
UsershyraDesktopajax_dataimages8e544773d7c17f7f336d19efaaf09966_normal
Een hoog baltempo was in de hitte duidelijk te veel gevraagd. © Ajax Images

Door Kevin Van Nunen

Afscheid Ghaly duurt en duurt maar
Het draaiboek van het oefenpotje tussen Al-Ahly en Ajax kon vrijwel direct het raam uit. Terwijl de Ajacieden netjes opgelijnd stonden, werd er in alle rust afscheid genomen van de 36-jarige Hossam Ghaly. Groots afscheid mogen we wel zeggen. Er klonken niet minder dan drie volksliederen, een zangertje kwam een moppie zingen, er waren afscheidsboodschappen en nog een toespraak van Ghaly zelf. 

Oh ja, er was ook nog een lichtshow. Ondertussen stonden de Ajacieden nog even netjes opgelijnd als direct na de opkomst, maar wel een stuk ongeduldiger. Alles bij elkaar werd 24 minuten te laat begonnen in het Hazza Bin Zayed Stadion, omdat er ook nog even een heel korte, extra warming-up werd uitgevoerd. Overigens duurde de rust ook zo'n twintig minuten.

De Ligt en Schuurs centraal achterin
Perr Schuurs weet al een tijdje dat hij volgend seizoen voor Ajax voetbalt en de verdediger, die de overstap maakt van Fortuna Sittard, hoopt van harte dat hij straks een duo vormt met Matthijs de Ligt. Dat hopen wij ook, al is het maar omdat De Ligt dan bij Ajax blijft. Of dat gebeurt, is nog maar de vraag. De droom van Schuurs kwam in Al Ain wel alvast uit. De achttienjarige Schuurs stond opgesteld naast De Ligt. De twee hadden hun handen redelijk vol aan de voorhoede van Al-Ahly, dat in de eerste helft flink wat doelgevaar wist te stichten.

Bandé maakt opwachting
Naast Schuurs maakte er een tweede speler zijn officieuze debuut terwijl hij nog niet eens echt bij Ajax onder contract staat. We hebben het natuurlijk over Hassane Bandé, die niet kon voorkomen dat KV Mechelen degradeerde. Het vroege einde van het Belgische seizoen was voor Bandé reden alvast te komen trainen op De Toekomst. Zo kan hij in alle rust wennen aan alles wat er bij komt kijken om voor Ajax te voetballen. Hij is dus ook mee naar de Emiraten. De linksvoor mocht Justin Kluivert aflossen en kreeg een helftje speeltijd.

Geen negentig minuten voor Dolberg
Het is bijna tijd om de voorselecties in te leveren en Kasper Dolberg heeft de hoop op het WK nog altijd niet opgegeven. Eindelijk weer eens een volledige wedstrijd spelen had hem misschien iets dichterbij kunnen helpen, maar hij werd na ruim een uur gewisseld. Mateo Cassierra loste hem tegen Al-Ahly af in de punt van de aanval. Zo is het alweer een halfjaar geleden dat de Deen nog eens een hele wedstrijd speelde. Dolberg liep eind vorig jaar een voetblessure op die hem alles bij elkaar, inclusief terugval, vier maanden aan de kant hield. Het woord is nu aan de Deense bondscoach.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >