Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veltman komt schaken op Amstelveens Stadsplein

Zo leren we nog eens wat. Joël Veltman is een enthousiast schaker. Zo enthousiast zelfs dat hij zaterdag 9 juni meedoet aan de vierde editie van 'Schakers van Formaat' op het Stadsplein in Amstelveen. Veltman neemt het op tegen niet de minsten.

24 mei 2018 - 15:04
UsershyraDesktopajax_dataimages7b97ac49243f1952d8b034ba2b18d125_normal
Veltman mag laten zien hoe goed hij nu echt kan schaken. © Pro Shots

De aanvoerder van Ajax treedt namelijk aan tegen Hans Böhm, Jan Timman en Loek van Wely. Die laatste is Nederlands kampioen, dus we kunnen gerust stellen dat Veltman serieus aan de bak mag.

Een voordeeltje voor Veltman is dat dit trio tegen diverse tegenstanders tegelijk speelt, verdeeld over meerdere borden. Simultaan dus. Omdat de tegenstand er niet om liegt, maakt de verdediger deel uit van een team van twee of drie personen. Dit lezen we bij RTV Amstelveen.

Onderling overleg is toegestaan, als er maar geen computers of hulpmiddelen worden ingezet. Ook valt te hopen dat een teamgenoot de stukken even verzet, want Veltman zelf zit middenin de revalidatie van zijn zware knieblessure en is weinig mobiel.

Er wordt gespeeld op grote borden van vier bij vier meter, met grote stukken. Zo kan het publiek ook mooi meekijken hoe Veltman het ervan afbrengt. Als je net als Veltman een Ajacied bent met voorliefde voor schaken, doe je er verstandig aan een kijkje te nemen.

Omcirkel in dat geval 9 juni even in je agenda. De speellocatie is zoals gezegd het Amstelveense Stadsplein.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >