Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDVaart hoopte op Ajax, maar club belde voor Westermann

Kennen jullie ‘der’ Heiko Westerman nog? Natuurlijk kennen jullie de sympathieke Duitser nog. Ook is bekend dat de verdediger destijds naar Ajax kwam, mede omdat Rafael van der Vaart daarover positief adviseerde. Toch is dat niet het hele verhaal, zo blijkt nu.

23 mei 2018 - 14:38
UsershyraDesktopajax_dataimages6ed229c4fd53ec673c4a540a48fe6c05_normal
Van der Vaart dacht even dat Ajax voor hem belde. © Pro Shots

Of het een goed advies was van Raffie om Westermann aan te bevelen, dat is even een heel ander verhaal. Daarover is al genoeg gezegd en geschreven. Vooral de aanloop naar dat advies is aardig om nog eens te horen, zeker uit de mond van Van der Vaart zelf.

De voormalig Ajacied was even ‘live’ op Instagram, waarbij hij vragen van fans en supporters van antwoord voorzag. Zo kwam ook het verhaal Westermann ter sprake en dus ook hoe Van der Vaart die gang van zaken beleefde. De twee speelden samen bij Real Betis.

In de zomer van 2016 kreeg Van der Vaart een belletje van Ajax’ algemeen directeur Edwin van der Sar. De carrière van de middenvelder zat toen al al een poosje in een flinke dip, dus was hij even blij verrast. Zou Ajax hem terug willen...?

“Van der Sar belde mij,” vertelt Van der Vaart zijn toehoorders via Instagram. “Ik dacht dat het voor mij was. Natuurlijk wilde ik terugkeren. Maar hij belde voor Westermann. Ik zei: koop hem, het is een goede speler. Ik baalde wel, want het ging niet om mij.”

Ergens is het een wat sneu verhaal. Er waren heus momenten waarop Ajax een terugkeer zag zitten, maar vaak vond Van der Vaart het 'nog te vroeg'. Nu wilde de speler wel, maar had de club begrijpelijkerwijs geen interesse meer. Hoe dan ook, Westermann kwam dus wel richting Amsterdam, maar werd nooit een vaste waarde in de ploeg van Peter Bosz en vertrok na een jaar richting Austria Wien. Inmiddels is hij gestopt met voetballen.

Van der Vaart is ondertussen geruisloos een werkloos voetballer geworden. Zijn contract bij het Deense FC Midtjylland is verlopen. Zijn periode als voetballer in Denemarken was geen succes. Telstar kwam nog ondertussen al een aantal maal ter sprake, maar via Instagram is de Heemskerker daar heel duidelijk over: “Of ik naar Telstar ga? Nee, dat ga ik niet.”

De middenvelder geeft zijn kijkers verder mee dat hij zo lang mogelijk wil blijven voetballen. Als 35-jarige sluit hij een terugkeer naar de eredivisie niet uit. “Misschien. Ik sta open voor alles.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >