Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar vermoedt dat Kluivert vertrekt bij Ajax

Hij wil zelf nog steeds geen openheid van zaken geven, dus komt Edwin van der Sar met een schot voor de boeg. De algemeen directeur verwacht dat Justin Kluivert deze zomer vertrekt bij Ajax. Dit heeft er alles mee te maken dat Kluivert zijn contract niet wil verlengen.

06 mei 2018 - 20:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesb6e5367171b01c5e45963d8a67826fea_normal
Gooit Kluivert alleen zijn shirt weg of zelfs zijn grote belofte? © Pro Shots

We weten inmiddels wel hoe de vlag erbij hangt. Het contract van Kluivert loopt tot medio 2019 en moet dus verlengd worden, maar met een zaakwaarnemer als Mino Raiola is het altijd maar de vraag of het ook daadwerkelijk zo ver komt.

Het lijkt erop dat club, speler en zaakwaarnemer het niet eens kunnen worden. We wisten al dat het een centenkwestie was, we weten nu ook hoe Van der Sar de stand van zaken inschat. “Ik denk dat de zaakwaarnemer van Justin hem naar de uitgang duwt. We zijn er al zo'n acht of negen maanden mee bezig en er wel een beetje klaar mee,” meldt hij aan tafel bij Rondo.

Dit programma wordt uitgezonden op Ziggo Sport en Sar is een van de gasten die aan tafel zit om over voetbal te praten. Als het over voetbal gaat en Van der Sar schuift ergens aan, dan gaat het uiteraard over Ajax en wordt er een vinger aan de pols gehouden. "We hebben een goed gesprek met Justin gehad waarin hij zijn liefde voor Ajax betoonde..."

Vooral Kluiverts entourage lijkt dus aan te sturen op een vertrek uit de Johan Cruijff Arena, maar Ajax is niet van plan om alle talenten van achttien of negentien jaar zomaar van de hand te doen. Althans, dat stelt Van der Sar. Dit is een belangrijk gegeven met het oog op de toekomst van Matthijs de Ligt.

De Ligt is zelfs pas achttien jaar oud en wordt ook begeleid door Raiola. Het is geen geheim dat zo'n beetje alle grote clubs jagen op de handtekening van De Ligt – of dat rondom Kluivert ook geldt vragen wij ons af, maar goed – en het zou bijzonder vervelend zijn als ook de verdediger Ajax de rug toekeert.

“Het is een slecht signaal vanuit Ajax om spelers van achttien of negentien jaar te verkopen,” stelt Van der Sar. En daar heeft hij een punt, al ontkomt de club er bij Kluivert dus niet aan en wordt het vast ook nog een hele klus om De Ligt binnenboord te houden als de topclubs concreet worden...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >